Първите групи от руснаци, обхванати от частичната мобилизация на Москва,

...
Първите групи от руснаци, обхванати от частичната мобилизация на Москва,
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Първите мобилизирани руснаци вече са във военните бази

Първите групи от руснаци, обхванати от частичната готовност на Москва, са почнали да идват във военните бази . Това се показва в последния разследващ отчет на Министерството на защитата на Англия.

Вече са издадени десетки хиляди повиквателни , показват от ведомството.

Добавя се, че " в този момент Русия ще се изправи пред административно и логистично предизвикателство за обезпечаване на образование на войските ".

Министерството означи и че съветската войска нормално обезпечава " в началото образование на ниско равнище на бойците в границите на техните избрани оперативни звена, а не в специфични образователни заведения ", каквато е практиката при армиите на множеството западни страни.

Британското разузнаване показва, че нормално един батальон във всяка съветска бригада остава в гарнизон, в случай че други два батальона се разполагат на мястото на бойните дейности. Русия обаче е разположила доста от тези трети батальони в Украйна.

В отчета се отбелязва, че огромна част от мобилизираните съветски бойци не са имали никакъв боен опит от няколко години, като неналичието на военни инструктори и бързината, с която Русия стартира мобилизацията, допускат, че доста от мобилизираните войнски ще бъдат ситуирани на фронтовата линия с минимална съответна подготовка. 
 ISW: Твърдият метод на Кремъл за готовност отблъсква руснаците
ISW: Твърдият метод на Кремъл за готовност отблъсква руснаците

Въпреки поръчките на Москва, се оказва, че се сортират всевъзможни хора за войната в Украйна

Миналата седмица съветският президент Владимир в страната. Той с претекста, че Москва би трябвало да предприеме нужните стъпки, с цел да отбрани своя суверенитет, защото Западът се стреми да " отслаби " и " унищожи " Русия.

След оповестяването на мобилизацията военните комисари в най-малко четири съветски района са подписали заповеди, с които не разрешават на наборниците да напущат градовете си. В съветските обществени мрежи и канали се популяризира информации, че се получили призовки и хора без никакъв боен опит и научни служащи.

Впоследствие от съветското Министерство на защитата прецизираха, че някои съветски специалисти в региона на технологиите, няма да бъдат призовани да служат в Украйна като част от съветската мобилизационна акция.
 Русия призна за
Русия призна за " ексцесии " при военната готовност

Властите вземат мерки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР