Първите германски туристи вече са в Слънчев бряг. На 10

...
Първите германски туристи вече са в Слънчев бряг. На 10
Коментари Харесай

Ресторантьор: Всички си мечтаем за руските туристи

Първите немски туристи към този момент са в Слънчев бряг. " На 10 април пристигнаха първите туристи от Израел, тук към този момент са и германците, само че да ви кажа почтено всеки хотелиер и ресторантьор тайничко се надява да се върнат и руснаците. Без тях сезонът няма да е това, за което всеки бизнесмен мечтае “, споделя собственик на ресторант в Слънчев бряг, предава 24rodopi.com.

Туроператори предизвестяват, че записванията за летните почивки у нас на процедура са спрели и след пандемията браншът навлиза в нова рецесия. След започването на войната в Украйна доста задгранични туроператори, които работят с България, анулират стратегиите за целия летен сезон, твърди Димитрина Горанова, ръководител на Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници:

" Западна Европа стартира доста деликатно да гледа на Източна Европа и на България съответно. Предпочитат да се концентрират за пътувания към Средиземноморието, изобщо към Югозападна Европа. Българските туристи също започнаха по-внимателно да подхващат пътувания, не толкоз поради физическия риск, колкото поради прогнозите за една доста сериозна финансова рецесия ", показва Горанова.

Според нея през летния сезон нашите курорти ще разчитат на българските, само че и на туристи от прилежащите страни – Сърбия, Румъния, Северна Македония.

Турция пък прави всичко допустимо да изпълни курортите си с съветски туристи.

Броят на седмичните полети на турските самолетни компании сред Русия и Турция се усили с над 100, като общият им брой ще доближи 290 седмично, заяви директорката на Ростуризъм Зарина Догузова в Телеграм.

От 29 април броят на седмичните полети на турските самолетни компании сред нашите страни се усили с над 100, като се правят полети от разнообразни райони на Русия. По този метод общият брой на полетите ще доближи 290 седмично - част от самолетните компании ще извършват полети до 15 май, като е допустимо удължение на този интервал. Надяваме се, че това ще разреши на туроператорите да стартират последователно да извършват уговорките си пред туристите, написа Догузова, представена от Българска телеграфна агенция.

От 6 май самолетната компания " Аерофлот " ще стартира да извършва полети до Анталия и Истанбул до два пъти на ден.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР