Първите фургони в наводнените карловски села ще пристигнат в района

...
Първите фургони в наводнените карловски села ще пристигнат в района
Коментари Харесай

Жител на наводненото село Богдан: Със семейството ми живеем в бус


Първите фургони в наводнените карловски села ще дойдат в региона след изборите. Временните жилища са обезпечени от националната пожарна работа.

Държавата разполага с 46 изцяло обзаведени фургона за хората, които останаха без дом след наводненията в Карловско. 30 фамилии към този момент са поискали да бъдат настанени във краткотрайни жилища, оповестиха от Кризисния щаб. Днес дойдоха 4 тира с вода от държавния запас и най-малко за седмица напред има задоволително количество, твърдят управляващите.

Най-много хора от село Богдан са поискали да бъдат настанени във фургони. Без заслон след водното злополучие остава Петър Стефанов. Докато чака помощ, той и фамилията му спят в бус. Ще чакат и още 10 дни.

„ Аз, в случай че чаках до момента фургоните, щяхме да сме умрели. Живеем в буса. Вътре спим трима души. Страшно е. Като ги карат след изборите, тогава да вземат министрите да спят в тези фургони “, разяснява Петър.

Разказва, че влага всичките си спестявания в къщата, която към този момент не наподобява на дом. От първия етаж не е останало нищо, има пукнатини и по основите.

Властите споделят, че фургоните разполагат с кухня, баня с тоалетна и спалня. Ще бъдат снабдени с ток, вода и с достъп до канализация.

Продължава и обследването на най-засегнатите от наводнението близо 100 къщи в трите села.

Водата в потърпевшите села остава негодна за пиянство. Част от водопроводната мрежа е изцяло разрушена и има незабавна потребност от нова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР