Първите две сили по-скоро нямат особени различия в икономическата политика

...
Първите две сили по-скоро нямат особени различия в икономическата политика
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Дали ГЕРБ и ПП-ДБ ще се прегърнат зависи от американското посолство

Първите две сили по-скоро нямат особени разлики в икономическата политика и във връзка с въоръжаването на Украйна. Имат база, на която да оформят някакво болшинство.
Това разяснява икономистът Ваня Григорова в студиото на Euronews Bulgaria.
От друга страна не може да се отхвърли, че ГЕРБ имат доста по-отговорна политика по отношение на страната. През първите 4 година, в които управляваха прилагаха доста тежка неолиберална политика – промените „ Дянков “, замразяването на минималната работна заплата и така нататък След което осъзнаха, че сходна политика е невъзможна. Оттам насетне започнаха да се държат по-държавнически за разлика от Политическа партия и Демократична България, които са по-скоро лица на билборд. Те печелят от системата такава каквато е и им се постанова да влизат в ролята на бунтовници, което не им приляга. Тяхната политика беше меко казано лицемерна.
Ще има опит за сформиране на устойчиво болшинство от двете огромни обединения, само че водещо ще бъде това дали натискът от американското посолство е задоволително мощен, с цел да ги накара да се прегърнат.
В листата „ Магнитски “ беше господин Горанов, което беше предизвестие към господин Борисов, който не инцидентно по-късно три пъти върви на „ Козяк “. Ние не знаем какви диалози се случват там, само че несъмнено не е ходил да пие кафе. Определено това е било опасност към него, че и той може да се озове в този лист и да му се лишават средства.
Вариант е и коалиция ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, евентуално негласна, само че ГЕРБ би трябвало да реши дали имиджовите вреди ще са по-тежки или ще завоюват повече, в случай че са във властта за локалните избори, които са извънредно значими.
Бюджет ще има, без значение дали ще има държавно управление. Той към този момент се изготвя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР