Първите два полуфиналиста в тазгодишното издание на Шампионската лига ще

...
Първите два полуфиналиста в тазгодишното издание на Шампионската лига ще
Коментари Харесай

Барселона и Атлетико Мадрид ще бранят преднина в Шампионската лига

Първите два полуфиналиста в тазгодишното издание на Шампионската лига ще станат ясни довечера. От 22:00 часа българско време стартира мачовете Барселона - Пари Сен Жермен и Борусия Дортмунд - Атлетико Мадрид.


Каталунците са в доста добра позиция, откакто завоюваха първата среща в Париж с 3:2 и в този момент би трябвало да бранят преднината си пред своята аудитория. Треньорът на Барса Шави Ернандес обаче разгласи, че неговите играчи няма да мислят за отбрана. " Ние не сме тим, който брани преднината си, ще желаеме да владеем топката и да спечелим мача. Надявам се да покажем най-хубавото от себе си, само че те ще ни тестват до краен лимит. Мисля, че мачът ще бъде сходен на първия ", разяснява Шави. " Това е Шампионската лига, това е ПСЖ, чака ни мач, в който никой няма да спести и капка мощ ", добави той.

Срещу него застава последният треньор, донесъл на Барселона трофея от Шампионската лига - Луис Енрике, който още след загубата на " Парк де Пренс " разгласи, че неговият тим има вяра в обрата и в Барселона следва " война ".

В другия мач Борусия Дортмунд ще търси поврат против Атлетико Мадрид след загубата с 1:2 в Испания преди седмица. Треньорът Един Терзия разгласи, че той и играчите му ще разчитат на неповторимата поддръжка от препълнените трибуни на " Вестфаленщадион ". " Когато излезеш на терена преди тази аудитория, си задължен да дадеш всичко от себе си. Това е нещо неповторимо, трибуните постоянно са цялостни и са ни помагали безчет пъти през годините ", сподели Терзич. Борусия Дортмунд се надява да доближи полуфиналите в най-престижния европейски клубен шампионат за първи път от 2013 година, когато Юрген Клоп класира отбора за финала, изгубен от Байерн Мюнхен.

От своя страна Атлетико Мадрид има два изгубени финала под управлението на Диего Симеоне, само че постоянно е стабилен и рисков противник в Европа, като на осминафиналите в профил намиращия се в страхотна форма тим на Интер. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР