Първите доставки на нови американски изтребители F-16 за Словакия ще

...
Първите доставки на нови американски изтребители F-16 за Словакия ще
Коментари Харесай

САЩ ще изпратят на Словакия изтребители F-16 с година закъснение

Първите доставки на нови американски изтребители F-16 за Словакия ще дойдат година по-късно от предстоящото - през 2024 година Това заяви словашкото Министерство на защитата, представено от " Ройтерс ".

От ведомството прецизират, че забавянето се дължи на проблеми с доставките, подбудени от двегодишната пандемия от COVID-19 и световния дефицит на чипове.

Правителството на Съединени американски щати уведоми държавното управление на Словакия за забавянето на доставката на изтребители F-16 с 12-14 месеца, се показва в официалното съобщение.

Първите доставки би трябвало да дойдат през първата половина на 2024 година
 Словакия купува 14 американски F-16, заменя старите МиГ-ове
Словакия купува 14 американски F-16, заменя старите МиГ-ове

Сделката за милиарди евро бе оповестена през юли, откакто държавното управление и Съединени американски щати дадоха утвърждението си

През 2018 година Словакия, която е член на НАТО, подписа съглашение за на стойност към 1,6 милиарда $, с цел да размени остарелите съветски самолети МиГ-29, като част от напъните за модернизиране на армията.

Словашкото държавно управление избра F-16, създадени от американската компания " Локхийд Мартин ", пред създадени от " Сааб ".

Министерството на защитата увери, че забавянето няма да се отрази на качествата на страната да пази въздушното си пространство.

Словакия е една от страните в източната част на Европейския съюз, която граничи с Украйна. Над 165 000 бежанци са влезнали в страната, откогато Русия нахлу в Украйна на 24 февруари.

НАТО се опита да ускори наличието си в източните страни членки след съветската инвазия, като тази седмица словашкото държавно управление утвърди на своя територия.
 Словакия избра Ф-16 пред „ Грипен”, заменя съветските МиГ-29
Словакия избра Ф-16 пред „ Грипен ”, заменя съветските МиГ-29

Американските самолети са по-модерни и по-добри
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР