Първите 15 училища подписаха договори за STEM центрове по Националния

...
Първите 15 училища подписаха договори за STEM центрове по Националния
Коментари Харесай

Първите 15 училища подписаха договори за STEM центрове

Първите 15 учебни заведения подписаха контракти за STEM центрове по Националния проект за възобновяване и резистентност (НПВУ), връчени им от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков на публична гала в 90. СУ " Ген. Хосе де Сан Мартин ", съобщи кореспондент на БГНЕС.


Просветният министър проф. Галин Цоков съобщи, че през идващите месеци лавинообразно ще нарастват договорите за STEM центрове по НПВУ.

" Важното е, че се намираме в STEM център, който е построен по национална стратегия ", сподели той и добави, че това е просветителна среда, която допуска различен метод на образование, като благодари на всички, които са изработили методологията на STEM образованието.

Целта е във всяко учебно заведение да се промени работата на учителите, тъй че да могат да работят взаимно и в екип, както и да се възпита любовта към науките, инженерството у децата.

Нено Ненов от Председателството на Европейската комисия в България акцентира, че днешната инвестиция ще постави здрава основа в софтуерното развиване на България. " Най-успешните страни имат младежи, готови точно в STEM среда ", добави той и уточни, това е основна самодейност и план, напомнящ за европейската взаимност.


Ненов означи, че тази многопластова полза на STEM образованието е приоритет на Европейска комисия.

Премиерът акад. Николай Денков сподели от своя страна, че учебното заведение би трябвало да бъде забавно на децата, би трябвало да ги задържа в учебно заведение. " STEM кабинетите допълват програмата за изкуството и спорта и други начинания. Училището би трябвало да бъде мястото, в което децата желаят да бъдат ", добави той.

По думите на премиера, това не е елементарно, само че тези, които съумеят да го реализиран, ще видят, че резултатът е свръхестествен.

БГЕНС напомня, че по процедурата " Училищна STEM среда " по ПВУ се планува да бъдат построени нови STEM кабинети във всички над 2200 учебни заведения и центрове за специфична просветителна поддръжка в страната. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР