Първи златен медал за България на Менделеевската олимпиада по химия.

...
Първи златен медал за България на Менделеевската олимпиада по химия.
Коментари Харесай

Първи златен медал за български ученик на Менделеевата олимпиада в Русия

Първи златен орден за България на Менделеевската олимпиада по химия. Със сребърни и бронзови медали се прибраха и българските участници във Всерусийската Олимпиада по математика.

В надпреварата по химия се включват представители на повече от 53 страни, измежду тях и Китай. България взе участие в надпреварата в Русия от 2004 година и за първи път български възпитаник печели златото, заяви bTV.

Златният орден завоюва възпитаникът на Националната природо-математическа гимназия Камен Петров. Любопитството и спортният дух го водят към към успеха, а сред науката и него се получава химия още с първия триумф от съревнование.

" Ставаш по-добър, в това което харесваш да правиш и то те прави благополучен. Това е смисълът! ", сподели той пред Българска национална телевизия

23 теоретичини и 2 пробни задания са трудността пред медалите в Санкт Петербург.

" Едната беше обвързвана с това да обърнем конфигурацията на една амионкиселина, а другата беше обвързвана с определянето на аминокиселина в някаква проба ", посочи Камен.

" Не се разгласяват някакви задания, с които да се подготвим. Просто би трябвало от всичко да знаем по нещо, само че да го знаем на относително високо равнище ", добави Евгени Сателов, притежател на сребърен орден.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР