Първи въззивен състав на Специализирания апелативен съд остави Дасислава Иванчева

...
Първи въззивен състав на Специализирания апелативен съд остави Дасислава Иванчева
Коментари Харесай

Съдът отказа за пореден път свобода на Иванчева, остави я под домашен арест

Първи въззивен състав на Специализирания апелативен съд остави Дасислава Иванчева под домакински арест.

Магистратите оставиха без почитание молбата на някогашната кметица на столичния регион " Младост " за изменение на мярката й за неотклонение от " домакински арест " в по-лека, оповестяват от съда.

Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

На 6 юли т.г. Апелативният спецсъд я призна за отговорна, че е поискала и получила рушвет от 70 000 евро от строителния бизнесмен Александър Ваклин, с цел да бъде придвижена преписката му за реализирането на градеж в общината.

Присъдата, която й бе постановена, бе 8 година затвор при първичен непоколебим режим на изтърпяване, 15 000 лева санкция и отнемане от право да заема държавна и общинска служба, обвързвана с практикуване на господарски пълномощия за 10 година

Съдът дефинира, че Иванчева е отговорна, че в началото е поискала 250 000 евро, а след това е понижила сумата на 187 500 евро, а най-сетне е приела 70 000 евро от Ваклин.

За заместничката й Биляна Петрова съдът дефинира 7 година затвор, 12 000 лева санкция и отнемане от право да упражнява специалности в държавния и общинския бранш за 9 година за това, че е работила като помощник на Иванчева.

Посредникът при настояването и предаването на подкупа Петко Дюлгеров също бе приет за отговорен като помощник и получи 6 година затвор, 10 000 лева санкция и отнемане от право да упражнява специалности в държавния и общинския бранш за 8 година

Въззивният съд обаче, призна тримата подсъдими за почтени по обвиняването, че в хода на изнудването на Ваклин са нараснали поисканата сумата от 250 000 евро на 500 000 евро, с цел да извърши кметицата Иванчева свои отговорности по работа.

На първа инстанция спецсъдът осъди Иванчева на 20 година затвор, Петрова - на 15 година, а Дюлгеров - на 12 година единствено за настояването, само че не и за приемането на подкупа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР