Първи важен урок – “Познавам чистачката По време на втория ми

...
Първи важен урок – “Познавам чистачката
По време на втория ми
Коментари Харесай

5 урока как да се отнасяме с хората и поуките от тях

Първи значим урок – “Познавам чистачката ”

По време на втория ми месец в колежа професорът ни даде тест за известност. Аз бях съзнателен студент и бързо прекосих през въпросите, до момента в който не прочетох последния: „ Как е първото име на дамата, която чисти учебното заведение? “, написа HighViewArt.

Без подозрение това беше някаква смешка. Бях виждал чистачката няколко пъти. Беше висока, с черна коса и на към 50 години, само че от кое място бих могъл да зная името й? Предадох си листа, като оставих последния въпрос неотговорен. Точно преди да свърши часът един студент попита дали последният въпрос ще бъде вземан под внимание при оценяването на теста. „ Разбира се “, сподели професорът. „ По време на вашето кариерно развиване, ще се срещнете с доста хора. Всички те са значими. Те заслужават вашето внимание и грижи, даже и само да им се усмихнете и да им кажете „ здравей “.

Никога не забравих този урок. Също по този начин научих и името на чистачката. Казваше се Дороти.

Втори значим урок – “Непознат в дъжда ”

Беше вечер, към 11:30 ч.. Възрастна афроамериканка стоеше настрана на основен път „ Алабама “ и се опитваше да устои на бурята. Колата й се бе развалила и тя се нуждаеше обезверено от транспорт. Мокра до кости, дамата реши да спре първото такси.

Млад бял мъж спря, с цел да й помогне, нещо нечувано за тези, изпълнени с спорове, времена (60-те години на ХХ век). Мъжът я води на безвредно място, оказа помощ й да получи помощ и я качи в такси.

Изглеждаше, че тя доста бърза, само че си записа адреса му и му благодари. Изминаха седем дни и на вратата на мъжа се почука. За негова голяма изненада, един огромен пъстър тв приемник бе доставен до дома му. Имаше прикрепена специфична записка. Тя гласеше:

Много ти благодаря, че ми оказа помощ на шосето онази вечер. Дъждът „ измокри “ освен облеклата ми, само че и духа ми. След това ти се появи. Благодарение на теб съумях да стигна до леглото на моя обречен на смърт брачен партньор, тъкмо преди той да почине. Бог да те благослови за това, че ми оказа помощ, и за това, че безкористно служиш на другите.

С почитание, госпожа Нат Кинг Кол.

Трети значим урок – “Помни тези, които услужват ”

В тези времена, когато една мелба коствала доста по-малко, 10-годишно момче влезнало в кафенето на един хотел и седнало на една от масите. Сервитьорката му занесла чаша вода.

„ Колко коства една мелба? “, попитало момчето.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР