Първи случай на зараза с новия коронавирус (COVID-19) бе регистриран

...
Първи случай на зараза с новия коронавирус (COVID-19) бе регистриран
Коментари Харесай

Нови случаи на коронавирус в 4 държави на три континента

Първи случай на болест с новия ковид (COVID-19) бе регистриран в Гърция, оповестиха медиите. Става въпрос за 38-годишна гъркиня, която се е завърнала в страната от регион в Северна Италия. В Европа първи случаи на болестта са регистрирани още в Швейцария и в континенталната част на Испания, като в Швейцария пациентът е от граничен с Италия регион. Първи болести има в Алжир и Бразилия. И в двата случая инфектираните са били в Италия.

Хърватските лекари потвърдиха за втори случай на инфектиран с новия ковид. Това е братът на първия пациент, който във вторник бе диагностициран след завръщането си от Милано. По-малкият брат, който на процедура е вторият инфектиран човек, е бил в Милано, с цел да гледа футболен мач от Шампионска лига. Гаджето на инфектирания, което е било с него от самото начало, не е инфектирано с вируса. В момента в инфекциозна клиника се тестват трима хървати със подозрения за инфекцията. Отделно особено оборудвани служители на реда и санитарни инспектори посрещнаха в Сплит транспортен съд с 80 пасажери, дошъл от Анкона.

Междувременно Румъния опроверга известията на локалните медии от вторник за плъзнал и в северната ни съседка ковид. Повторните проби на обвинения пациент били негативни.

В същото време Италия и прилежащите страни взеха решение да не затварят границите си поради ковид. Здравните министри на страните от Централна Европа обявиха, че това би било неефективна мярка. Решението идва след изключителна среща в Рим поради епидемията от вируса в северната част на Италия сред министъра на опазването на здравето на страната Роберто Сперанца и неговите сътрудници от Австрия, Хърватия, Франция, Германия, Словения и Швейцария.

Психозата със болестта се разпростря до такава степен, че израелският министър председател Бенямин Нетаняху спря да се ръкува в разгара на предизборната си акция. Това се пояснява като сигнал за възходяща угриженост измежду израелските публични лица и опасения от коронавирусна зараза. По време на посещаване в Университета в Хеброн министър председателят бе сниман по какъв начин се отхвърля да се ръкува с хората. Това се случва шест дни преди парламентарни избори. На фрагментите се вижда, че една от ръцете на Нетаняху е протегната, само че един от придружителите му споделя: " Без здрависване ". Смутеният Нетаняху единствено споделя " Намасте ", нормалният индуистки привет. Израелските здравни управляващи ограничиха пътуванията до и от Китай, Южна Корея, Япония, Хонконг, Макао, Сингапур и Тайланд. Като цяло в съвсем 40 страни са регистрирани случаи на инфекцията.

Китайските управляващи осведомиха за 2663 смъртни случая в страната, над 27 200 души са се възстановили, а броят на инфектираните по време на цялото разпространяване на вируса е над 77 600 души.

Отделно в страната задържаха 1500 души за продажба на подправени медицински маски. Според китайското законодателство за това закононарушение причинителите могат да получат пожизнен затвор. " Общо разследвахме 688 случая. Полицията залови над 31 млн. единици подправени артикули, създадени, без да дават отговор на националните и интернационалните стандарти ", обявиха от здравното министерството, представено от ТАСС. Стойността на иззетия товар е 174 милиона юана (над $24,8 милиона).

Борсите също бяха " инфектирани " от болестта, отчитайки внезапен спад. В Европа немският показател регистрира спад от 1,8%, английският FTSE 100 - от 2,2%, а Euro Stoxx 50 регистрира намаляване от 1,8 на 100. Повечето азиатски тържища са затворени. Японският показател Nikkei падна с 2% - най-голямото намаляване за един ден през последните 5 месеца.

Американските пазари отвориха на алено. Dow Jones Industrial Average и S&P 500 са надолу с 1,2%, а Nasdaq с 1,5 на 100. Американският лек недопечен нефт се обезцени с 3,3 на 100 до 52,40 $ за барел, а вид " Брент " е с 3,2% по-евтин до 58 щатски $ за барел. Златото се усили с 0,4 на 100 до $1582 за тройунция.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР