Първи случай на коронавирус бе установен в олимпийското село в

...
Първи случай на коронавирус бе установен в олимпийското село в
Коментари Харесай

Появи се първи случай на коронавирус в олимпийското село в Токио

Първи случай на ковид бе открит в олимпийското село в Токио - броени дни преди началото на летните олимпийски игри в японската столица, предадоха международните организации. Организационният комитет на Олимпиадата заяви през днешния ден, че един човек е дал позитивна проба. Той не даде повече детайлности. Според медии инфектираният е член на неуточнена задгранична делегация и не е състезател.

Организационният комитет заяви още, че са дали позитивна проба за ковид общо 15 индивида, имащи отношение към олимпиадата. Това са седем чиновници на олимпийски обекти, двама публицисти и шестима души, свързани с провеждането на надпреварите. Сред последните е първият случай на ковид в олимпийското село. Новината ускорява още повече безпокойствата по какъв начин ще протече олимпиадата, която трябваше да се организира още предходната година, само че бе отсрочена поради пандемията. Спортистите едвам стартират да идват за игрите, които стартират на 23 юли и ще продължат до 8 август. Организаторите увериха, че взимат всички нужни защитни ограничения. Петима спортисти дадоха позитивна проба за ковид на идване в Япония и бяха сложени в изолираност. Обществените настроения в страната хазаин против олимпиадата са мощни на фона на растежа на новите инфектирани на нейна територия. Има опасения, че притокът на задгранични гости може да форсира доста разпространяването на ковид и да натовари в допълнение към този момент подложената на напрежение японска здравна система.

В Токио на 12 юли бе въведено изключително състояние, което ще бъде в действие до 22 август. В четвъртък в японската столица бяха регистрирани рекордните от началото на пандемията 1308 нови случая на ковид. Вчера бе обявено за 1271 новозаразени, а за съпоставяне предишния петък те бяха 822. В Япония, с население от 126 милиона души, от началото на пандемията са регистрирани общо повече от 831 хиляди случая на ковид. Над 15 хиляди индивида са умряли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР