Първи случаи на повторно заразяване с новия коронавирус документираха лекари

...
Първи случаи на повторно заразяване с новия коронавирус документираха лекари
Коментари Харесай

Първи случаи на повторно заразени с новия коронавирус

Първи случаи на наново заразяване с новия ковид документираха лекари от Хонконг, Холандия и Белгия, оповестиха международните организации.

В понеделник учени от Хонконг оповестиха за първи доказан случай на пациент, преболедувал от Covid-19 през април, който се заразил още веднъж с различен вариант на ковид след пътешестване до Испания, съобщи Българска телеграфна агенция.

Добрата вест е, че при втората си среща с вируса пациентът е асимптоматичен, т.е. няма никакви прояви на Covid-19, което значи, че имунната му система въпреки всичко има " спомен " за вируса и се оправя с него сносно. Според специалисти повторната болест не е непредвидена, в случай че милиони хора към този момент имат допир с вируса.

Във вторник " Ройтерс " заяви и за случаи на повторна болест при двама европейци – в Холандия и Белгия.

Агенцията се базира на нидерландската национална телевизия, която цитира локална вирусоложка. Според Марион Копманс пациентът в Холандия бил възрастен мъж с изтощена имунна система. Тя уточни, че има много случаи, при които пациентите боледуват дълго и вирусът от време на време още веднъж се демонстрира.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР