Първи регион от COVID-картата на България влезе в етап 1

...
Първи регион от COVID-картата на България влезе в етап 1
Коментари Харесай

Северозападът влезе в етап 1 от от COVID-плана, eто какви мерки влизат в сила

Първи район от COVID-картата на България влезе в стадий 1 от проекта на държавното управление за ограничения за справяне с пандемията. Това е западният, в който влизат всички области от Северозапада - Монтана, Враца и Видин, както и Благоевград, Кюстендил, Перник, София - град и София - област.
Ограниченията в стадий 1 плануват разширение на обсега на обекти и действия, по отношение на които са въведени противоепидемични ограничения, управление спазването на ограниченията и организация за надзор върху тях.
В сферата на образованието: прекратява се провеждането на проведени действия с възпитаници, включващи визити на музеи, изложения, естествени обекти и други мероприятия с културна, опознавателна и възпитателна цел, планувани екскурзии, зелени учебни заведения, туристически пътувания и други
Към днешна дата заболеваемостта в страната е 117.08 на 100 000 население за 14-дневен интервал, при 116.47 в неделя.
Осем области на страната към този момент са в жълтата зона по разпространяване на COVID-19. Със заболеваемост над 100 на 100 000 души население са София - град, София - област, Враца, Перник, Бургас, Варна, Добрич и Ямбол.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР