Първи курс по жп линията София-Бургас с новите модерни вагони

...
Първи курс по жп линията София-Бургас с новите модерни вагони
Коментари Харесай

Първият влак с новите вагони пристигна в Бургас, но с пет минути закъснение

Първи курс по жп линията София-Бургас с новите съвременни вагони от Германия.

Въпреки поръчката на БДЖ, че до морето ще се стига за по-малко от 6 часа, това не се случи, поради забавяне с 5 минути. Въпреки това всички пасажери бяха удовлетворени, най-много поради климатиците, пишат от Българска национална телевизия.

Божил Божилов, който 30 години е бил ватман, чака с интерес и неспокойствие композицията с новите вагони да дойде на гарата в Бургас.

" От Горна Оряховица мой сътрудник сподели - отиди на гарата, снимай влака, с цел да забележим дали в точния момент е дошъл. Шест часа е доста за мен. Щом аз съм идвал на ей този коловоз за 4 часа и 40 мин, това е 73-та година ", изясни Божил Божилов, някогашен локомотивен ватман.

" Има три сектора с много сериозен ремонт, където скоростта е лимитирана до 25 км. Ако успеем да забързаме дейностите по тези поправки, най-малко 35 мин. от това време ще бъде скосено, влакът ще може да идва доста по-бързо ", съобщи Георги Гвоздейков, длъжностен министърът на превоза.

" Температурите оказват огромно въздействие на релсовия път и тези закъснения няма по какъв начин да ги избегнем ", безапелационен е инж. Венцислав Славков, шеф на БДЖ- Пътнически транспорти.

Първите хора, пътували в новите вагони, бяха удовлетворени.

" През цялото време беше климатизиран вагонът и беше доста комфортно, беше изолиран шумът и беше доста прелестно ", сподели Велизар Сливов.

" Беше чистичко, здравата, поисквам все по този начин и доста хора и пасажери да има ", акцентира Димитрина Кьосева.

" Спахме във влака също по този начин, децата имаха самообладание, беше прелестно ", означи Полина.

Имаха обаче и забележки.

" Интересно обаче не видях на никое място къде да се слагат трансформатори за зареждане на телефони ", съобщи Стоян Йорданов.

" Климатиците бяха доста мощни първоначално, малко измръзнахме, само че след това беше окей ", заключи Калина Цекова.

Хората от идващия трен със старите вагони не можеха да се похвалят, че са пътували конфортно.

" Ужасни са, всичко би трябвало да се смени. "

" Отваряме прозорците, доста е горещо. "

" И мръсно! "

Другата седмица ще бъде доставена втората партида от модерните вагони. Трудно обаче ги опазват.

" Вагоните пристигнаха от Германия с немски ароматизатор. Тези ароматизатори бяха откраднати незабавно, откакто вагоните дойдоха, още в депото “, означи Георги Гвоздейков, длъжностен министърът на превоза.

А почитатели на железниците, пропътуваха дистанцията от София до Бургас, с цел да усетят първи атмосферата в новите вагони.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР