Японската йена отслабна до 38-годишно дъно, преминавайки границата от 161

...
Японската йена отслабна до 38-годишно дъно, преминавайки границата от 161
Коментари Харесай

Японската йена падна до 38-годишно дъно

Японската йена отслабна до 38-годишно дъно, преминавайки границата от 161 по отношение на $ за първи път от 1986 година Последният път, когато валутата беше на това равнище, беше през декември 1986 година

Йената непрестанно поевтинява, откогато централната банка на Япония приключи политиката си на негативни лихвени проценти и спря политиката си за надзор на кривата на рентабилност през март, написа CNBC.

След този ход валутата мина границата от 150 по отношение на $, достигайки 160 в края на април.

Според ръководителя на отдела за проучване на Азия в швейцарската частна банка Pictet Донг Чен към момента йената може да остане " относително слаба ", макар предизвестията за интервенция.

Донг изясни, че това е по този начин, тъй като диференциалът в лихвените проценти сред Съединени американски щати и Япония остава доста огромен и това ще поддържа йената слаба, в случай че този диференциал не се понижи " по-забележимо ".
 Как аржентинското песо стана една от най-силните международни валути
Как аржентинското песо стана една от най-силните международни валути

Битката на Хавиер Милей с хиперинфлацията има своите странични резултати

Референтният лихвен % по федералните фондове на Съединени американски щати е сред 5,25% и 5,5%, до момента в който референтният лихвен % на Японската централна банка е 0%-0,1%.

Междувременно Nikkei заяви, че актуалният заместник-министър на финансите Ейджи Чатани ще бъде сменен от Хироцугу Шинкава, общоприет шеф на бюджетното бюро на финансовото министерство. Тази смяна ще влезе в действие на 5 юли.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР