Първенството започна интересно. За първи път от доста години отново

...
Първенството започна интересно. За първи път от доста години отново
Коментари Харесай

Караиванов: Първият кръг стартира много добре! Реално е да видим Лудогорец и ЦСКА отново в групите

" Първенството стартира забавно. За първи път от много години още веднъж имаме 16 тима в елита. Сега се връщаме към формат с 16 тима, ще има плейофна фаза. Доказателствата са ясни. Много забавно дерби Любослав Пенев против Мъри Стоилов. В този миг би трябвало да се доверим на този формат. Първият кръг започва доста добре.

Да се надяваме, че тимовете ще защитят концепцията да са толкоз тимовете и схемата на шампионата. Знаем, че има отбори, които не са в цветущо финансово положение. Нека обаче се види по какъв начин ще действа тази скица. Имаме повече градове. Отново имахме тимове, които не са изцяло подготвени с тяхната база ", стартира Караиванов.
 Професионалната футболна лига на България си има нов президент Професионалната футболна лига на България си има нов президент
" Турнирът за Купата жъне триумф, тъй като този формат не е изменен. Колкото по-рядко и мъчно променяш разпоредбите, толкоз си по-успешен. Стана неповторим край, който сподели капацитета на българския футбол. Това беше голям доход за българския футбол ", добави още той.

" Аз преди да потегли да се кандидатирам, разговарях с Борислав Михайлов. Първата ни стъпка е да опитаме да се подготвим за всичко, което е написано в уредбата. Ще създадем всичко в границите на естественото. Поискал съм контакт с футболния съюз, доверие и опция да осъществим това, което наредбите плануват.

Нека се потвърдим в избран интервал, с цел да продължим напред. Нещата, които се случват от предходната година, са извънредно нездравословни за български футбол. Конгресът, който се организира на 12 октомври, сподели какъв е изборът на клубовете - Борислав Михайлов. Започна правосъдна борба, само че желая да кажа нещо по-генереално. Не ми харесва тона, по който хората, които са съпротива, се отнасят. Личните обиди и нападки. За мен Михайлов изрично заобикаля персоналните обиди. Всички страдат от целия този развой. Трябва да има повече приемливост ", разяснява Караиванов.

" Лудогорец и ЦСКА доближиха до груповата фаза. Абсолютно действително е да го създадат за трети следващ път. Левски с тази еуфория би трябвало да им пожелаем триумф, само че изтеглиха най-тежкия противник. Ботев също има своите шансове ", приключи президентът на ПФЛ.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР