Първата задача на новия суперкомпютър, който се изгражда в София

...
Първата задача на новия суперкомпютър, който се изгражда в София
Коментари Харесай

Новият суперкомпютър ще смята колко пари са откраднати за създаването му

Първата задача на новия суперкомпютър, който се построява в " София Тех Парк ", ще е да пресметна какъв брой пари са откраднати за построяването му.
Както знаете, България и Европа влагат 12 млн за софтуерното знамение, което ще направи България цифров тигър на Балканите. 
Комисарят по цифровите работи Мария Габриел и шефът на техпарка Росен Плевнелиев посрещнаха новината с налудничави усмивки и споделиха, че министър председателят най-добре може да изясни всичко към този гига-тера проект.
Потърсен за коментар, министър председателят Борисов съобщи, че не е обезпокоен от изчислителната техника и бъдещите резултати, които ще извади суперкомперът, като пресметна откраднатото към своето Сътворение. 
- Нека да копа машинката, и аз съм копал компири - разгласи министър председателят, придърпвайки маската си с възвратно-постъпателни придвижвания. - А каквото изрови комперчето, сме се разбрали, да ми рапортува първо на мен. Знаете от разните полуманипулирани записи, че естественият разсъдък на страната постоянно гледа да ми рапортува авансово резултатите от разните там преписки и друга сензитивна информация. С изкуствения разсъдък ще действаме по същия метод. Казал съм на Марийчето Неделчева, колкото пари трябват, с цел да се заложи тая специфичност на суперджаджата, толкоз да похарчат и още толкоз да откраднат, но от европейското кофинансиране. А след това машинката ще ми рапортува и аз ще профилактирам получателите. От какво да се тормозя? Както нямам нищо общо с Къщата в Барселона, по този начин и от тукашната корупция пък съм напълно откъснат. Кой какво ми тъпче в чекмеджето, аз не виждам, щото ми става неприятно от корупция. Всеки дава отговор за себе си. Никога не съм нарушавал законите, тъй като в тая страна аз съм единственият поръчител за частичното извършване на закона. Ако не съм аз - и толкоз правда няма да видите, а и не ми се мисли кой ще ви пази от комунистите. Суперкомпютърът самичък по себе си няма да реши проблемите на обществото. Нужда от водачи и харизматична измама постоянно ще има, тъй че и аз няма да остана непотребен. Напротив. Кога ме няма, със свещ ще търсите подобен като мен - и нека да намерите! 
***
Мария Габриел и Росен Плевнелиев още веднъж се усмихнаха налудничаво, а известната психиатърка и Национален съветник по народопсихопатология доктор Ястребина Маниакова разяснява, че това са естествени неща:
- Разберете - изръкомаха доктор Маниакова, - на вас може да ви наподобяват някои хора като изчаткали, а в това време те са сполучливи в специалностите си, уважавани в обществото, мечтани за интимности и бизнес, а и складират по чекмеджетата си пари, каквито вие сте виждали единствено по манипулирани (донякъде) снимки. Е, кой е анормален тука? - зададе живописен въпрос Маниакова и хитро погледна над очилата си. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР