Първата в България вече е факт. Здравният министър Костадин Ангелов

...
Първата в България вече е факт. Здравният министър Костадин Ангелов
Коментари Харесай

Започна ваксинацията в България

Първата в България към този момент е реалност. Здравният министър Костадин Ангелов беше имунизиран тъкмо в 9.59 ч. тази заран в болница „ Св. Анна “ в София, съобщи БГНЕС. " Нямам самообладание да се видя със 70-годишния ми татко, без да се тормозя, че ще го заразя с ", сподели след инжекцията здравният министър. 
Втори беше имунизиран незабавно след него представител на Българската православна черква, в символ на поддръжка за имунизациите. 
Ръководителят на НОЩ ген. Мутафчийски също беше имунизиран. " Ние се намираме във война, само че пристигна нашето малко оръжие, то ще ни избави и ще ни върне прегръдката и целувката с нашите деца и нашите близки ", сподели ген. Мутафчийски.
В Пловдив първи бе имунизиран ръководителят на лекарския съюз доктор Иван Маджаров. Той показа, че инжекцията не била мъчителна. 
В Бургас също стартира имунизирането.
Проф. Асен Балтов, шефът на Пирогов, също бе имунизиран малко след 10 ч. Продължава и имунизацията в Бургас и Пловдив на медицински лица.
Аз съм изкарал, само че имунизацията би трябвало да бъде направена и за хора, изкарали Коронавирус, тъй като няма дълготраен имунитет. В момента се усещам по този начин, както се усещах и преди имунизацията, съобщи доктор Асен Балтов. Всеки, който е клинично здрав може умерено да се имунизира. Ще се имунизират 40 сътрудници от Пирогов, хора от първа линия. Около 110 ваксини ще бъдат направени за тези три дни, заяви още доктор Балтов.
В Бургас също стартира имунизирането.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР