Първата тръба от газопровода Турски поток ще стигне до турския

...
Първата тръба от газопровода Турски поток ще стигне до турския
Коментари Харесай

Какво е общото между най-големия в света кораб за строителни работи - Pioneering Spirit и "Турски поток"?

Първата тръба от газопровода " Турски поток " ще стигне до турския бряг през май тази година и ще влезе в употреба до края на 2019 година Това обявиха от ръководещия плана екип пред Анадолската организация.

С помощта на най-големия в света транспортен съд за строителни работи - Pioneering Spirit ( на снимката) - планът за две паралелни тръби, който се състои от произвеждане на тръбите, полагането им по дъното на Черно море и на сушата, както и построяването на приемателен терминал, е надъхан за стартиране напролет.

Първата тръба е предопределена за турския пазар, а втората - за доставките на газ за страните от Южна и Югоизточна Европа. " Южен поток ", който е дъщерно сдружение на " Газпром ", главен съветски сътрудник в плана, ще построи офшорната част на плана, прецизира Канал 3.

" През май първата линия ще доближи турския бряг. След това корабът [Pioneering Spirit] ще има друга работа. След това ще се върне в Черно море, с цел да работи по втората линия на " Турски поток “. Очакваме, че ще се завърне през третото тримесечие до Черно море и по-късно ще продължи с работа по плана ", сподели представителят на " Турски поток “ Сандер ван Роотселаар.

Според Ван Роотселаар, общият потенциал на плана от 31,5 милиарда кубически метра природен газ ще отговори на годишните енергийни потребности на 15 милиона семейства.

Проектът ще може да създаде електричество с еквивалента на 126 000 вятърни турбини и 39 нуклеарни блока.

Говорителят удостовери, че 700 км от морския сектор на плана с обща дължина 1860 км на двете тръби към този момент са подготвени.

Със актуалната технология, с която е оборудван Pioneering Spirit, корабът е в положение да обезпечи слагането на четири километра водопровод дневно даже при сурови метеорологични условия.

Официалният представител сподели, че договарянията с Гърция и България за европейската страна на плана са в ход и страните реализират добър прогрес.

" Има позитивно въодушевление към плана ", сподели той, имайки поради, че Сърбия и Унгария също демонстрират интерес да се включат в реализацията. " Преди да доставим първия газ в Турция в края на 2019 година, би трябвало да се вземе решение за втората тръба ", добави той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР