Първата стратегия за национална сигурност на президента на САЩ Доналд

...
Първата стратегия за национална сигурност на президента на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Новата стратегия на САЩ за националната сигурност: Китай и Русия са „ревизионистки сили”


Първата тактика за национална сигурност на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп отбелязва Китай и Русия като „ ревизионистки сили ”, които подкопават американските ползи и полезности.

„ Китай и Русия желаят да оформят свят, който опонира на американските полезности и ползи ”, се споделя в документа, в който езикът е удивително внезапен.

„ Китай се пробва да измести Съединени американски щати от Индийско-Тихоокеанския район, да разпростре своя модел на държавна стопанска система и да пренареди района в своя изгода ”.

„ Русия се пробва да възвърне статута си на велика мощ и да откри сфери на въздействие наоколо до границите си ”.

Амбициите на Русия и нейните военни благоприятни условия основават „ нестабилна граница “ в Евразия, където рисковете от въоръжен спор нарастват съгласно Москва.

По пътя на приемане на модерни форми на подривни тактики Русия се намесва във вътрешнополитическите работи на страни по целия свят. Комбинацията от съветските упоритости и растящите военни благоприятни условия основават нестабилна граница в Евразия, където рискът от пораждане на спорове пораства поради неправилните сметки на Москва, се споделя в документа.

В него се показва и мнение, че „ Москва “ се пробва да отслаби въздействието на Съединени американски щати по света и да ги скара с техните съдружници и сътрудници.

Русия вижда в НАТО и Европейски Съюз опасност. Русия влага средства в нови отбранителни благоприятни условия, в това число и нуклеарни системи, които остават най-сериозна действителна опасност за Съединени американски щати.Тя влага и в дестабилизиращи средства в областта на киберпространството “, декларира американската администрация в своята тактика.

Съединени американски щати влизат в нова ера на съревнование, като провокации им се насочат в това число от Русия и Китай, сподели Тръмп, представяйки тактиката за национална сигурност на Съединени американски щати.

„ В тази тактика се признава, че, харесвали ни или не, ние влизаме в нова епоха на съревнование “, сподели президентът на Съединени американски щати. „ Ние признаваме, че по целия свят в този момент има интензивно военно, икономическо и политическо опълчване.

„ Ние сме изправени пред режими –аутсайдери, които заплашват Съединени американски щати и техните съдружници. Ние се сблъскваме с терористични организации, транснационални незаконни мрежи и други, които популяризират принуждение и зло по целия свят “, твърди Тръмп.

Главните „ транснационални закани ” за Съединени американски щати са терористите и интернационалните незаконни организации, се споделя в публикувания от белия дом текст на новата тактика за национална сигурност на Съединени американски щати.

В документа се показва, че управляващите в КНДР се стремят да убият с нуклеарно оръжие милиони американци.

„ Северна Корея се стреми към капацитет за ликвидиране на милиони американци с нуклеарно оръжие.Ще обединим международната общественост против „ отритнатия режим ” на Северна Корея ”, написа в Стратегията.

Съединени американски щати ще запазят нужното военно наличие в Близкия изток за опазване на салдото на силите и сигурността, се споделя в тактиката за национална сигурност.

„ Ще запазим нужното наличие на военни сили от Съединени американски щати в района за отбрана на страната ни и нашите съдружници от офанзиви на терористи и за опазване на удобен баланс на силите в района “, се споделя в документа.

„ Коалицията за битка с ИД към този миг е отвоювала съвсем 100% от територията, която терористите направляваха в Сирия и Ирак “, сподели Тръмп и оцени това като „ отлична работа “.

В него се декларира още, че Съединени американски щати ще оказват помощ на районните си сътрудници за битка с тероризма и обезпечаване на публичния ред. Ще им бъде оказвана и помощ за основаване на ПРО системи.

„ Съединени американски щати желаят Близкия изток да не се трансформира в място за укриване на терористи или да им дава удобна почва за дейности, да не стане територия, следена от враждебни на Съединени американски щати сили. Съединени американски щати желаят районът да спомага за постоянен международен енергиен пазар “, се споделя още в националната тактика за сигурност на Съединени американски щати. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР