Първата среща в рамките на двустранния диалог за стратегическа стабилност

...
Първата среща в рамките на двустранния диалог за стратегическа стабилност
Коментари Харесай

Русия започва преговори със САЩ за контрола на оръжията

Първата среща в границите на двустранния разговор за стратегическа непоклатимост по отношение на контрола на оръжията ще се случи след няколко седмици, а не месеци, съобщи заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков в изявление за вестник " Комерсант ", съобщи БГНЕС.

Въпреки че към момента не е известно какви тематични групи ще бъдат основани в границите на този разговор, съветският президент Владимир Путин и американският президент Джо Байдън са се разбрали кардинално по въпроса, добави Рябков. Той добави, че Русия е подготвена да се изправи пред това предизвикателство.

" Важно е да имаме освен политическа воля, само че и креативен метод. Това ще бъде изцяло обезпечено от наша страна. Ние имаме задоволително опит. Междуведомственото взаимоотношение е дейно. Надяваме се, че американската страна ще покаже също толкоз високо равнище на професионализъм ", заключи Рябков.

На 16 юни президентите Владимир Путин и Джо Байдън се споразумяха на срещата на върха в Женева да слагат основите за предстоящ надзор на оръжията посредством съвещания за стратегическа непоклатимост. Освен това двамата водачи потвърдиха правилото, че ``ядрена война не може да бъде извоювана и в никакъв случай не би трябвало да се води``.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР