Първата среща между женските национални отбори по футбол между България

...
Първата среща между женските национални отбори по футбол между България
Коментари Харесай

Срещата България - Украйна за място в Лига В на турнира Лига на нациите при жените ще се играе в Кърджали

Първата среща сред женските национални тимове по футбол сред България и Украйна ще се играе в Кърджали на 23 февруари, а реваншът е четири дни по-късно на стадион Мардан в Анталия (Турция). Срещите са баражи за място в Лига В на шампионата Лига на Нациите на УЕФА.

Българките заеха 2-ата позиция в група С5 и ще спорят в пряк дуел с украинките, които са предпоследни в своя поток в по-горната дивизия. Победителят от двата мача отива във второто равнище на шампионата на Европейската централа за идващото издание.

" Националните тимове по футбол /жени/ на България и Украйна ще играят бараж в Кърджали. Дамските тимове ще се срещнат на стадион „ Арена Арда “ на 23 февруари 2024 година от 16.00 часа. Организатор на футболната среща е БФС. С писмо от Футболния съюз бе поискано позволение от кмета на общината Ерол Мюмюн за осъществяване на срещата на стадион „ Арена Арда “. Стадионът е възложен с контракт от община Кърджали за стопанисване на ПФК Арда. След извършен диалог с президента на ПФК Арда Яшар Дурмушев, кметът позволи баражът да се играе в Кърджали ", се споделя на страницата на община Кърджали в обществената мрежа.

А поради войната на Русия против Украйна, футболните тимове от пострадалата страна играят семействата си на безпристрастен терен. При това състояние украинките ще одобряват девойките на селекционера Силвия Радойска на стадион " Мардан " в Анталия на 27 февруари с към момента неизяснен начален час.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР