Първата седмица на юли ще насочи вниманието на инвеститорите към

...
Първата седмица на юли ще насочи вниманието на инвеститорите към
Коментари Харесай

Борсов наблюдател: Идва ли рецесията в САЩ?

Първата седмица на юли ще насочи вниманието на вложителите към данните за заетостта в Съединени американски щати. Тя ще стартира със относително слаба интензивност на търговията, поради националния празник. Икономическите данни включват още и индикаторите за бизнес климата, от които се чака известно усъвършенстване. Но те остават на назад във времето, защото безработицата е от по-голямо значение за централните банкери от по-динамичните показатели за бизнес климата. И заради тази причина за вложителите ще е по-важно дали ще мине над основното ниво от 4%. Ако това се случи, евентуално ще имаме доказателство за забавянето на американската стопанска система, което всички чакат и което би трябвало да се трансформира в причина за по-трайно понижение на инфлацията.

През седмицата ще бъде оповестена и стенограмата от последното съвещание на Федералния запас. Централните банкери дават сигнал, че на идващото си съвещание ще има покачване на лихвата и това в огромна степен към този момент е отразено на пазарите. Не чакам промени, тъй че единствената огромна реакция на показателите ще се случи, в случай че безработицата се окаже много по-различна от прогнозите.

Щатският показател S&P 500 е на най-високото си ниво от април 2022 година Първата половина на тази година е извънредно мощна и отстъпва единствено на началото на 2019 година Само че тогава S&P 500 започва от равнища под 2500 пункта, а в този момент от близо 4000. И другата разлика е, че тогава акциите вървяха нагоре в очакване на понижение на лихвите от Федералния запас, до момента в който в този момент те би трябвало да правят оценка повишението на цената на заема. Оценката на акциите е висока, само че не прекомерно по сходство на предходните балони в цената на активите. Корпоративните доклади за второто тримесечие следва да бъдат оповестени и прогнозите за близо 7% понижение на облагите на годишна база сочат, че това би трябвало да е най-лошия интервал за стопанската система. И в следствие високата оценка на акциите да получи поддръжката на растящите облаги, в случай че всичко върви съгласно очакванията
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР