Първата самостоятелна изложба на младата художничка Петра Димитрова е вдъхновена

...
Първата самостоятелна изложба на младата художничка Петра Димитрова е вдъхновена
Коментари Харесай

Петра Димитрова подрежда 30 свои платна там, където ги е рисувала



Първата независима галерия на младата художничка Петра Димитрова е въодушевена от всекидневието на Женския пазар със своите незабележими персонажи, случки, обстановки.

Платната ѝ живопис и монотипия ще бъдат изложени от 20 април в изложба " Сердика ", която се намира тъкмо в сърцето на обновената част на най-големия и централен софийски пазар.

„ Като създател постоянно съм се вълнувала от хората към нас, от средата, в която живеем и какво може тя да „ каже “ за нашето общество. Женският пазар е извънредно цветно и изпълнено с живот място, където се сблъскват разнообразни хора с разнообразни специалности и ползи. Средата на пазара може би най-точно отразява живота – пъстър, безреден, непредсказуем, както и „ битката “ за насъщния и неговата приложимост. Всеки покупател като насън бърза да купи нужните му артикули, а продавачът остава мистерия. Това желаех да направя с тази галерия – да открехна вратата, да покажа по какъв начин всяка една част отразява нашия живот и по какъв начин всеки може да откри нещо за себе си в безредната конюнктура на пазара “, споделя Петра Димитрова.

Вернисажът е на 20 април (сряда) 2022 година от 17:00 до 20:00 часа.

Експозицията " Отражения от пазара " ще може да бъде забелязана до 20 май 2022 година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР