Първата ракета на Германия - Александър Зверев, ще бъде изправен

...
Първата ракета на Германия - Александър Зверев, ще бъде изправен
Коментари Харесай

Проблемите на Зверев извън корта продължават: Ще бъде съден по обвинения за домашно насилие

Първата ракета на Германия - Александър Зверев, ще бъде изправен пред съда през май месец, поради обвинявания против него за физическо принуждение над някогашната си другарка Бренда Патеа. Германецът изрично отхвърля всички тези обвинявания по негов адрес и тъврди, че е почтен. Патеа твърди, че някогашният номер 2 в света я е,,задушил по време на спор " и че е бил,,ревнив мъж ". Също по този начин го е обвинила за това, че е нанесъл,,телесна щета " на тяхната дъщерия.

През ноември Зверев получи заповед от съда в Берлин да заплати санкция от близо 400 000 млн. паунда за физическо малтретиране над Бренда, което станало по време на спор през май 2020. Прокуратурата насрочи дело през май 2024 г. 

Пренебрежителният отговор на тенисиста, обвързван с обвиняванията, характеризиращ ги катп,,пълни нелепости ", допуска, че те са финансово стимулирани. Твърдение, което някогашната му другарка изрично отхвърля. Обвинения за принудително държание имаше още веднъж към Зверев, само че с една друга някогашна приятелка- Олга Шарипова. Тя също го обвиняваше за надменно държание към нея от него, само че след следствие от АТП не бяха открити задоволително доказателства, с цел да се подхващат дисциплинарни дейности. 

Въпреки облака от обвинявания, международният номер 6 си остава един от звездните играчи в АТП тура. Той приключи измежду първите осем предходната година и стартира новата 2024 година на високо равнище, като съумя да завоюва Юнайтед Къп със своята страна -  Германия, надделявайки над тима на Полша. Нещата, отвън тениса, безспорно са хвърлили сянка върху персоналния му живот, само че не са уязвили професионалната му известност и представянето му на корта. В утрешния ден му следва дуел от първия кръг на Откритото състезание на Австралия против сънародника му Доминик Кьопфер и би трябвало да се концентрира напълно върху него.

Предстоящото дело през май месец ще бъде решителен миг в кариерата и живота на немският тенисист. Ако съдът удостовери обвиняванията, това евентуално може да опетни кариерата ми да повлияе на позицията му в тенис общността. Въпреки това, в случай че съдът ги откри за неоснователни, това може да ускори изказванието му, че тези обвинявания са финансово стимулирани. Засега тенис общността и почитателите по света чакат присъдата със спотаен мирис. 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР