Първата ракета на България Виктория Томова претърпя поражение в третия,

...
Първата ракета на България Виктория Томова претърпя поражение в третия,
Коментари Харесай

Виктория Томова отпадна на US OPEN

Първата ракета на България Виктория Томова претърпя проваляне в третия, финален кръг на квалификациите на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис. Българката загуби от 24-годишната Виктория Кузмова от Словакия с 4:6, 4:6 за час и 30 минути игра.

Така 27-годишната софиянка не съумя да се класира за трето следващо присъединяване в главната скица на шампионата от Големия шлем в Ню Йорк. През предходната година тя влезе в схемата като „ щастлива губеща “, напомня БНР.

Виктория Томова имаше преимущество от 3:1 триумфа против словачката в досегашните срещи сред двете, само че в петия конфликт сред тях позволи второ проваляне против 182-ата в света Кузмова.

Българката изостана с 0:3 гейма в първия сет, навакса до 3:4, само че в идващия гейм представителката на Словакия избави седем точки за пробив и завоюва с 6:4. Последва медицински таймаут за Томова поради проблем с левия гален, само че при започване на втората част тя съумя да поведе с 4:1.

Виктория Кузмова обаче завоюва идващите пет гейма и стигна до крайната победа, възползвайки се от втория си мачбол, с което си обезпечи влизане в главната скица на Откритото състезание на Съединени американски щати.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР