Първата ракета на България Григор Димитров (№16 в света) и

...
Първата ракета на България Григор Димитров (№16 в света) и
Коментари Харесай

Димитров сформира дует със световния №13 за "Мастърс" в Монако

Първата ракета на България Григор Димитров (№16 в света) и първата ракета на Белгия Давид Гофен (№13) ще вземат участие дружно в конкуренцията на двойки на тенис шампионата от сериите " Мастърс " в Монте Карло (Мон, 11-18 април). Звездният дует ще бъде най-ниско ранкираният в схемата на каре в Княжеството, защото и двамата се намират доста обратно в класацията на АТР за експертите на двойки - белгиецът е 269-и, а българинът 861-ви.

Това ще е четвъртото присъединяване на Димитров и Гофен като тандем в шампионат на професионалната асоциация. Дебютът им дружно бе точно на клей класиката в Монако през 2018 година, когато записаха две победи, преди да се откажат от 1/4-финала, тъй като им се наложи да играят един против различен на 1/4-финалите на сингъл. През същата година двамата играха в тандем на " Мастърс " в Монреал (Кан) и на шампионата за Купа " Лейвър " в Чикаго (САЩ).

От началото на 2021 година това ще е трети шампионат за 29-годишния българин, в който той се записва и на двойки, с трети друг сътрудник. На " АТР 500 " в Акапулко (Мекс) Григор и Томи Пол (САЩ) отпаднаха в I кръг след проваляне с 4:6, 6:3 (8-10) против №4 в схемата Раджив Рам (САЩ)/Джо Солсбъри (Вбр). На " Мастърс " в Маями (САЩ) пък нашият трябваше да играе с Кей Нишикори (Яп) против Рейвън Клаасен (РЮА) и Бен Маклохлан (Яп), само че двамата изобщо не излязоха на корта поради контузия на хасковлията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР