Първата ракета на България Григор Димитров се класира за III

...
Първата ракета на България Григор Димитров се класира за III
Коментари Харесай

Димитров се размина с Мъри в III кръг на “Мастърс“ в Индиън Уелс

Първата ракета на България Григор Димитров се класира за III кръг на откриващия шампионат от сериите " Мастърс " по тенис за 2022 година - в Индиън Уелс (САЩ). Световният №35 се възползва от получения късмет да започва непосредствено от II кръг и отстрани Джордан Томпсън (Авл) в два сета - 7:6 (3), 6:2.

30-годишният Димитров, който зае мястото в схемата на недопуснатия в Съединените щати поради липса на ваксина против ковид №2 Новак Джокович, поведе с пробив в седмия гейм на първата част, само че още в осмия разреши рибрейк. Ситуацията се повтори и при започване на тайбрека - Григор реализира минипробив в сервиса на 27-годишния австралиец, само че загуби второто си подаване с двойна неточност. Последва такава и от страна на Томпсън, което откри пътя на българина към триумфа в сета след още един минипробив и уинър при втория сетбол след 1:04 ч. игра.

Втората част завърши единствено за 37 минути, откакто Григор заигра с повече въодушевление и пласира редица фантастични удари за наслада на публиката. На трибуните в Рая на тениса в Калифорния имаше и сериозна българска агитка, скандираща " Гришо, Гришо! ". Допълнително въодушевен, хасковлията проби в четвъртия гейм и затвърди за задатък от 4:1, а при 5:2 стигна до два мачбола на посрещане и затвори срещата още с първия от тях.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР