Първата ракета на България Григор Димитров се изкачи с шест

...
Първата ракета на България Григор Димитров се изкачи с шест
Коментари Харесай

Скок с 6 места за Григор Димитров след 1/2-финала в Монте Карло

Първата ракета на България Григор Димитров се изкачи с шест места в международната класация по тенис и зае най-високата си позиция от половин година насам. В обновената през днешния ден ранглиста на професионалната асоциация (АТР) 30-годишният хасковлия се намира под №23, което е негово върхово достижение след 22-рото място на 25 октомври 2021 година

Димитров реализира своя скок в подреждането с помощта на мощното си показване на " Мастърс " в Монте Карло предходната седмица. На клей кортовете в Монако Григор реализира четири победи и стигна до 1/2-финалите, където отстъпи в три сета пред сензацията на шампионата Алехандро Давидович Фокина - 4:6, 7:6 (2), 3:6.

Тази седмица българският топтенисист ще взе участие в конкуренцията от категория " АТР 500 " в Барселона (Исп). Той е подложен под №14 в каталунската столица и по право почива на старта на главната скица. Във II кръг противник на Димитров ще бъде спечелилият от идния през днешния ден дуел сред Маркос Хирон (САЩ) и Федерико Кория (Арж).

 

ОТНОВО ШАМПИОН

Междувременно Стефанос Циципас съумя да отбрани купата си от " Мастърс " шампионата в Монте Карло. В неделния край в Княжеството 23-годишният грък надви над Алехандро Давидович Фокина с 6:3, 7:6 (3).

За Циципас това е общо осма купа в кариерата и втора от категория " АТР 1000 " след триумфа в Монако предишния сезон. Гъркът към този момент има четири трофея на клей, а останалите му шампионски участия са на корав корт.

" Мисля, че играя добре на всички места, само че клеят е настилката, която ми подхожда най-добре. Силно имам вяра, че мога да спечелвам шампионати освен на клей , само че и на хард и трева. Което, за жалост, не се случваше през последните години. Но задачата ми е да трансформира стила си, когато играя на тези кортове ", разяснява Циципас.

Именно той е лидер на схемата в Барселона тази седмица, като също почива в I кръг. Първият му противник ще бъде избран в дуел сред Иля Ивашка (Блрс) и Педро Мартинес (Исп). Среща сред Стефанос Циципас и Григор Димитров е допустима в III кръг.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР