Първата пратка украинско зърно, изнесена от страната след руската инвазия,

...
Първата пратка украинско зърно, изнесена от страната след руската инвазия,
Коментари Харесай

`Разони` намери със зор купувач за украинското зърно -

Първата пратка украинско зърно, изнесена от страната след съветската инвазия, откри покупател в Турция, откакто първият участник в търга - ливанска компания, се отхвърли от договорката. Фирмата се стимулира с влошено качество на зърното от дългото му предпазване , оповестява новинарският уебсайт Middle East Eye, представен от Би Би Си.

Купувач не е оголен, а единствено е посочено, че 26-тонният товар е дошъл в Мерсин в Югоизточна Турция.

Товарът беше превозен от кораба " Разони ", регистриран в Сиера Леоне. Износът на украински храни, който беше блокиран от съветската войска в украинските пристанища в продължение на пет месеца, стана вероятен с помощта на споразуменията, реализирани с напъните на Организация на обединените нации.

Въпреки това представителят на компанията, притежател на " Разони ", в Турция Ахмед Ал-Фарес съобщи, че въпреки обстановката да е получила позволение, компликациите при намирането на покупател са се трансформирали в още един проблем по веригата за доставка на украински хранителни артикули на международния пазар в изискванията на общата продоволствена рецесия.

Съдбата на първия товар демонстрира на корабособствениците финансовите загуби, които могат да претърпят.

" Не мисля, че някой ще отиде в Украйна освен това състояние. Ситуацията не е добра, има единствено два или три кораба, които плават всяка седмица, а съглашението към момента не е устойчиво ", цитира Middle East Eye думите на Фарес.

По думите му корабособствениците евентуално ще желаят да усилят ставките за транспорт и ще изискат повече гаранции, с цел да изпратят съдовете си в Черно море.

Първият товар зърно, който напуща Украйна, в началото е предопределен за Ливан, който преди съветската инвазия е подвластен от съветския и украинския импорт допълнително от 70%. Инфлацията на питателните артикули в Ливан доближи 122% през тази година.

По публични данни цените на храните в Турция са скочили с 91,6% през май. Инфлацията, почнала в страната доста преди войната, се изостря от въздействието на рецесията в Украйна и се отразява на турската валута.

" Разони " е първият транспортен съд с украинско зърно, който напусна Одеса в границите на съглашението за деблокиране на черноморските пристанища. След отпътуването му други пет кораба, пренасящи селскостопански артикули, са напуснали Украйна.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР