Първата по рода си в страната музикална академия за класическа

...
Първата по рода си в страната музикална академия за класическа
Коментари Харесай

Безплатен концерт в Епископската базилика

Първата по рода си в страната музикална академия за класическа музика „ Академия Роза “ провежда безвъзмезден концерт в Епископската базилика на 17 август от 17.00 ч. със специфичното присъединяване на Маестро Максим Ешкенази и солист – харизматичният цигулар Светлин Русев.

В празничния концерт за камерна класическа музика вземат участие лауреатите в Академия Роза’23 година Всяко лято Академията събира възпитаници от музикалните учебни заведения в България, които в продължение на 10 дни разучават няколко типичен творби и по-късно ги извършват пред аудитория. За първи път тази година, Академията ще се изяви на сцената на Епископската базилика, подкрепена със средства, дарени в акцията „ Подари си птица “ на фондация „ Приятели на базиликата “. Младите гении ще допрян сърцата с магията на Бетовен и Менделсон.

Входът е свободен! Местата са лимитирани!

Академия Роза е учредена през 2021 година по концепция и самодейност на Пламен Николов – общоприет шеф на Есетере България, дестилерия за етерични масла на dōTERRA в град Добрич и Terra Roza, розоварна в подножието на град Шипка. Желанието на Пламен е да трансформира това събитие в годишна сцена за изява на младежи, посветили гения си на класическата музика.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР