Първата ми среща с Варненския театър беше през 2003 или

...
Първата ми среща с Варненския театър беше през 2003 или
Коментари Харесай

Актрисата Гергана Арнаудова: Не съм избирала театъра, той ме избра



„ Първата ми среща с Варненския спектакъл беше през 2003 или 2004 година, когато моята учителка по литература, госпожа Недева, ни заведе да гледаме „ Хамлет “ на Вили Цанков. Тогава беше моят конфликт и моят „ пестник “ с Варненския спектакъл, тъй като си споделих, че желая и би трябвало да се кача на тази сцена. Мисля, че го гледах седем или осем пъти по-късно, знаех го наизуст... Не съм избирала театъра, мисля, че той ме избра. Никога не съм желала да бъда актриса, нито съм си представяла, че мога да бъда актриса, само че по-късно зрелище нещо се прекатурна в мен и той ме избра.

Аз учих за счетоводител и въобще не можех да си показва да заставам зад бюро, да върша сметки и ДДС-та, и някак си той ме издърпа и сподели: „ Не, не! Тука, при мен! “.

Актьорската специалност е сложна – и физически, и душевен. Неслучайно я съпоставят с тази на хирурзите и на пожарникарите. Като психическа натовареност в действителност бих я сравнила с такава тежка специалност – в случай че мога въобще да я нарека „ специалност “. Аз като излизам от у дома, не споделям: „ Отивам на работа “, споделям „ Отивам на подготовка “, показа в рубриката „ 100 години Варненски спектакъл “ актрисата Гергана Арнаудова.

2021 година е юбилейна за Варненския трагичен спектакъл „ Стоян Бъчваров “ – на 12 март преди 100 години е основан първият професионален спектакъл във Варна. Рубриката „ 100 години Варненски спектакъл “ показва актьорите, които творят днешната биография на театъра столетник.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР