Първата копка ще бъде направена на 10 май от 14

...
Първата копка ще бъде направена на 10 май от 14
Коментари Харесай

Дават старт на дългоочакван ремонт в Айтос

Първата копка ще бъде направена на 10 май от 14 ч.

Дават старт на дълго чакания ремонт на улиците „ Арда “ и „ Христо Кърджилов “ в Айтос. Първата копка ще бъде направена на 10 май от 14 ч., оповестиха за Флагман.бг от Общината. Стойността на плана е близо 402 хиляди лева. 
Това става факт, откакто на 11 януари т.г. бе подписан договорът сред Държавна фирма „ Земеделие “ и администрацията за финансирането на плана. Проектът бе утвърден още през август 2021 година, само че процедурата зацикли, откакто ДФЗ не задвижи дейностите до началото на тази година. 

След подписването на контракта Общинската администрация незабавно се зае с подготовката на публичната поръчка за избор на реализатор на ремонтните действия на двете улици, които са в извънредно неприятно положение. Те в никакъв случай не са били асфалтирани. Изпълнител е " Пътно строителство " ЕООД – Бургас.

На историческия миг за Айтос ще участват кметът на общината Васил Едрев, който е алегоричен хазаин, регионалният шеф на област Бургас проф. Мария Нейкова, представител на компанията, който е зает със строителството, депутати и общински съветници.

С реализирането на плана Община Айтос цели реорганизация и рехабилитация на тротоарните и уличните настилки. Реализираните действия ще обезпечат възобновяване и възстановяване на транспортно - експлоатационните качества и носимоспособността на пътната настилка, отводняването на повърхностните води, възстановяване на изискванията за безвредно предвижване на пешеходците.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР