Първата жена начело на Европейската централна банка – французойката Кристин

...
Първата жена начело на Европейската централна банка – французойката Кристин
Коментари Харесай

Огромни предизвикателства пред първата жена начело на ЕЦБ Кристин Лагард

Първата жена отпред на Европейската централна банка – французойката Кристин Лагард, встъпва в петък в служба в изискванията на забавяща се стопанска система на Европа, която не се повлиява от политиката на тласъци на предшественика ѝ Марио Драги. Според анализатори Лагард евентуално няма да промени като цяло до момента водената политика на ЕЦБ за финансово стимулиране, само че съществуват огромни опасности пред международната и европейската стопанска система. Търговските разногласия сред Съединени американски щати и големите стопански системи на Китай и Европейския съюз нанасят вреди на производителите, а към момента нерешените проблеми с Брекзит държат бизнеса в неустановеност за вложенията, разяснява " Вашингтон пост "

За Лагард това няма да бъде ново предизвикателство, защото тя към този момент бе първата представителка на нежния пол на постовете министър на финансите на Франция и ръководещ шеф на Международния валутен фонд (МВФ), показват международни организации.

Особеността да си жена

" Много неща са свързани с личността. Една от моите персонални особености абсолютно е, че съм жена. Мъжете не би трябвало да се потвърждават пред мен, защото връзките сред мъжете и дамите имат друго естество и това ми оказва помощ ", сподели Лагард в изказване през 2015 година.

Когато Франция бе ръководител на Г-20 през 2011 година, тя съумя да задейства широкомащабна стратегия за реформиране на интернационалната валутна система, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР