Първата индийска космическа мисия за изследване на Слънцето ще бъде

...
Първата индийска космическа мисия за изследване на Слънцето ще бъде
Коментари Харесай

Първата мисия на Индия за изследване на Слънцето стартира на 2 септември

Първата индийска галактическа задача за проучване на Слънцето ще бъде стартирана на 2 септември, заяви Ройтерс, базирайки се на Индийската организация за галактически проучвания.

Публикацията в платформата Екс, преди известна като Туитър, идва дни откакто Индия се трансформира в първата страна, приземила галактически транспортен съд на неразучения Южен полюс на Луната.

„ Адитя-L1 “ (Aditya-L1), първата галактическа слънчева сонда на Индия, има за цел да изследва слънчевите ветрове, които могат да причинят разстройства на земята и нормално се следят като „ полярни сияния “.

Корабът, кръстен на думата за слънце на хинди, ще бъде изстрелян от главния космодрум на страната в Шрихарикота благодарение на индийската тежкотоварна ракета притежател „ PSLV “, която ще измине към 1,5 милиона километра, сподели галактическата организация.

„ Общото време за пътешестване от изстрелването до „ L-1 “ (Точката на Лагранж) ще отнеме на „ Адитя-L1 “ към четири месеца “, сподели Индийската организация за галактически проучвания в обява в Екс.

Правителството планува еквивалента на към 46 милиона щатски $ за задачата през 2019 година

Индийската организация за галактически проучвания не даде публична актуализация на разноските и не отговори на позвъняването за коментар, съобщи Българска телеграфна агенция.

Индия има известност на страна с сполучливи галактически изстрелвания макар ниските разноски. Бюджетът за последната лунна задача на страната се равняваше на към 75 милиона щатски $ – това е по-малко от бюджета на холивудския галактически трилър „ Гравитация “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР