Първата детска линейка вече функционира. Тези дни, докато чакахме пред

...
Първата детска линейка вече функционира. Тези дни, докато чакахме пред
Коментари Харесай

Детската линейка във Варна вече функционира

Първата детска кола за спешна помощ към този момент действа. Тези дни, до момента в който чакахме пред Спешния център на Окръжна болница, тя влезе, с цел да докара пациент. Много е хубава, въпреки, че пожелаваме рядко да се случва дете да има потребност от нея, описаха пред кореспондент на Varna24.bg поданици на града, които са я видели онлайн.

Детската кола за спешна помощ, на стойност над 260 хиляди лв., бе закупена преди месеци, като парите бяха набрани в благотворителната организация " Аз имам вяра и оказвам помощ “, в която се включиха хиляди, събирайки пластмасови капачки, стотинки и дарения.

Първата за Варна профилирана и напълно оборудвана детска/неонатална кола за спешна помощ бе показана публично в средата на февруари тази година, само че, с цел да поеме по улиците и булевардите на града, трябваше да получи нужните документи по регистрацията й. Това, към този момент се е случило, излиза наяве от думите на читателите на Varna24.bg , които са я видели в двора на Спешния център на МБАЛ " Света Анна " - Варна.

Линейката е особено оборудвана за деца. Тя може да служи и за превозване за незабавна интервенция в София на дребни пациенти със сърдечни малформации.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР