Първа титла и трети медал за България на европейския олимпийски

...
Първа титла и трети медал за България на европейския олимпийски
Коментари Харесай

Йоан Иванов спечели златен медал на успоредка на европейския олимпийски младежки фестивал в Марибор

Първа купа и трети орден за България на европейския олимпийски юношески фестивал в Марибор, Словения. В последния ден на мултиспортния конгрес гимнастикът Йоан Иванов завоюва злато във финала на успоредка.

Българинът събра 13.900 т., като изпревари на почетната стълбичка украинците Иван Рудий с 13.800 т. и Святослав Швед с 13.266 т. Веднага след награждаването Йоан бе поздравен по телефона от ръководителя на БОК Стефка Костадинова и от министъра на младежта и спорта Димитър Илиев.

Преди четири дни Иванов, дружно с Давид Иванов и Любомир Станоев, бе в състава ни, разделил с Франция четвъртото място в отборната конкуренция на спортната гимнастика.

По-рано през днешния ден в скока на височина Ирен Саръбоюкова сграбчи бронза със 180 см, шампионката Ела Обета от Германия и сребърната Валерия Смирнова от Естония преодоляха по 183 см. Българката скочи от първия опит 170 см, след това от втория 174 и 177 см, по-късно отново от първия опит мина над 180 см и приключи с три неуспеха на 183 см.

В тройния скок нашият представител Зинга Рафаел Барбоса Фирмино се класира десети с 14.00 м, златото бе за Йоанис Гарциос от Гърция с 15.73 м.

В джудото смесеният ни тим започва с победа 4:1 над Естония, само че след това отстъпи с 3:4 пред грузинците, които по-късно не ни изтеглиха към репежаш.

Златото на Йоан Иванов е трети орден за България на олимпийския фестивал в Словения след среброто на Радина Величкова в скока на дължина и бронзът през днешния ден на Ирен Саръбоюкова в скока на височина. Всички наши участници се завръщат в София на следващия ден, неделя, с полет през Виена, който се чака на Терминал 2 на летище София към 18:00 ч.

Междувременно северномакедонската столица Скопие бе доказана като хазаин на идващото издание на олимпийския юношески европейски фестивал през 2025 година.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР