Първа стъпка към по-сериозни ограничения за търговията с огнестрелно оръжие

...
Първа стъпка към по-сериозни ограничения за търговията с огнестрелно оръжие
Коментари Харесай

В САЩ се размърдаха и тръгнаха да приемат истински закони за ограничаване на оръжията

Първа стъпка към по-сериозни ограничавания за търговията с огнестрелно оръжие в Съединени американски щати, осведоми БГНЕС на база материал на BBC.
Законопроект за стягане на контрола върху търговията с оръжия мина в Камарата на представителите на Конгреса, като това е най-значимото ограничаване пред купувачите на оръжие, въвеждано в последните две десетилетия оттатък Атлантика. В законопроекта се планува инспекция на правосъдното минало да се прави даже на хора, които купуват оръжие по интернет или на изложби.
За да влезе в действие, законопроектът би трябвало да бъде утвърден в Сената, след което да бъде подписан от президента Доналд Тръмп. Очаква се Тръмп да откаже да подпише документа.
Противници на закона акцентират, че доста от последните всеобщи убийства нямаше да бъдат предотвратени от новите ограничения. Поддръжниците на закона настояват, че инспекция на купуващите оръжие е нужна и пасивността на Конгреса е неприемлива.
В момента, на процедура американските жители, които купуват оръжие за персонална приложимост, не подлежат на инспекция от федералните управляващи.
По-късно през днешния ден се чака Камарата на представителите да утвърди и различен закон, който удължава периода, в който федералните управляващи могат да извършат инспекция на купувача на оръжие. В момента периода е 3 работни дни, а новите ограничения плануват 10. Целта на този закон е да отстрани " законовата дупка Чарлстън ". Така в Съединените щати назовават събитията довели до всеобщото ликвидиране в черква в град Чарлстън. След като федералните управляващи не съумели да ревизират килъра за 3 работни дни, макар че имал предходна присъда, той се сдобил с нови оръжия, с които умъртви 9 души, стимулиран от расова ненавист.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР