Първа среща с феноменалния Роби Лакатош - виртуоза с класическа

...
Първа среща с феноменалния Роби Лакатош - виртуоза с класическа
Коментари Харесай

Кралят на циганската цигулка Роби Лакатош ще свири в зала 1 на НДК

Първа среща с феноменалния Роби Лакатош - виртуоза с класическа подготовка и с цигански характер, който прекатурна визиите за Унгарските танци на Брамс, ще има софийската аудитория на 14 декември в зала 1 на НДК. Наследник на Краля на цигулката от времената на Брамс и Лист - Януш Бихари, Лакатош направи от своя инструмент пресечна точка на класиката, джаза и чардаша. Той идва в София, откакто е посрещан с аплодисменти в най-големите зали в света - " Концертгебау ", Карнеги хол, Сантори хол, Операта в Сидни, и е определян от рецензията като " Цигуларя с най-бързите пръсти ". Лакатош и бендът му са търсени посетители на огромните фестивали на Европа, свирят в най-престижните зали и в Америка, Австралия и Япония, а рецензията по целия свят ги адмирира.

Лакатош ще излезе на сцената със своя живописен отбор и оркестъра на Класик ФМ радио. Харизматичен импровизатор, композитор и аранжор, той трансформира всеки собствен концерт в свръхемоционално прекарване за публиката. Неизменно участва в класациите за най-хубавите цигулари в света от последните две десетилетия, на сцената си партнира с имена като Вадим Репин, Максим Венгеров и Найджъл Кенеди.

Сърцето на унгареца тупти в ритъма на огромния джаз - свири със Стефан Грапели, а сър Йехуди Менухин се възхищава от неговите джаз импровизации. Заедно с бенда си има многочислени записи, един от последните - " La Passion ", онлайн пред 5000 души в операта на Сидни.

Концертът на Роби Лакатош и неговия отбор се провежда от Elite PM Agency.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР