Първа среща на автомобилния бранш с новия транспортен министър и

...
Първа среща на автомобилния бранш с новия транспортен министър и
Коментари Харесай

Служебният транспортен министър се срещна с автомобилния бранш, по думите им диалогът е възстановен

Първа среща на автомобилния отрасъл с новия транспортен министър и вицепремиер Христо Алексиев, след която министърът разгласи, че " разговорът е възобновен ".

От бранша са удовлетворени, че ще се работи по ограниченията, за които упорстват месеци наред. Но от сектора се оплакаха от отнети лицензи на компаниите, взели участие в митингите и желаеха незабавни промени в тол системата.

Служебният министър на превоза Христо Алексиев организира първата си среща с автомобилния отрасъл, защото съгласно него, той е бил неглижиран. Затова възвръща разговора сред ведомството и компаниите, а една от задачите е справяне с инфлацията.

" Самият превоз сътвори доста високи разноски и всички доста добре знаем, че тези високи разноски непосредствено се отразяват върху цената на всяка една суровина ", изясни Алексиев.

Служебният транспортен министър желае и промени в тол системата, която съгласно него, не е добре структурирана. От транспортния отрасъл незабавно упорстват да се анулира таксуването на второкласните пътища. Превозвачите се оплакаха още от високите цени на метана достигащи до 6.10 лева и отнети лицензи на компании взели участие в митингите на превозвачите напролет на тази година.

" Поискахме от министър Алексиев незабавни рокади в " Автомобилна администрация ", защото там се случваха всичките тези репресии ", сподели Йордан Арабаджиев, изп. дир. на Съюза на интернационалните превозвачи.

Автобусните превовачи показаха и различен проблем - подпомагането с 20 млн. лева за междуселищния превоз, гласувани от Народното събрание.

" Тези 20 млн. са били разпределени безусловно невиждано на някакъв принцип, без организацията да събере информация какви са загубите на превозвачите и дали изобщо са претърпели загуба4, разяснява Магдалена Милтенова, ръководител на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Служебният министър се ангажира, че всички ограничения, които изискват законодателни промени ще бъдат готови, с цел да може да се прегледат от идващия състав на Народното събрание.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР