Първа реакция на премиера в оставка Бойко Борисов за скандала

...
Първа реакция на премиера в оставка Бойко Борисов за скандала
Коментари Харесай

Разказът на агробизнесмен за схеми и кюлчета и реакцията на Борисов

Първа реакция на премиера в оставка Бойко Борисов за абсурда от сряда (5 май) в така наречен комисия по проверката в Народното събрание. 

Късното съвещание на комисията отпред с Мая Манолова създаде голям скандал поради присъединяване на агробизнесмен и зърнопроизводител, който се опита да изнесе данни за схеми за държавен рекет и разяснява тематики, свързани с Бойко Борисов като златни кюлчета и коя е въпросната " Мата Хари ".

Първо, предприемачът сподели, че министърът на районното развиване в оставка Петя Аврамова е отправяла телефонни закани против него. По думите му през септември 2020 година Аврамова му оказвала напън да спре да купува земя или щяла да го даде на " нашите прокурори ".

Агробизнесменът твърди също, че разполага с видео доказателства, че фотосите от спалнята на Бойко Борисов, на които се виждат златни кюлчета, са същински. " Няма такава Мата Хари. Това момиче ни описа. Тя е направила фотосите. На един рожден ден на нашия министър председател, Иван Пилето носи малко кюлче на премиера. После идва един от най-богатите хора в България, занимава се с минно дело, и носи огромно кюлче… ", сподели той, представен от БНР.

Останалият неизвестен предприемач бе разпознат като Светослав Илчовски. В писмения си сигнал до комисията по ревизията той загатва собственик на компанията-производител на пилета " Градус ", който изискал от него да осъществя мним оборот за компанията му. Освен това Илчовски твърди, че го карали да продава зърно на компаниите на Ангелов на занижени цени, с цел да няма проблеми.

Час и половина след началото на съвещанието министърът в оставка Петя Аврамова се появи, с цел да опровергае обвиняванията против нея, че е оказвала политически напън: „ Този човек е поканен тук, не знам против какво, да приказва неистини. Не го познавам и в никакъв случай не съм го виждала. Никога не съм разговаряла с него и в никакъв случай не съм му се обаждала по телефона “.

От ГЕРБ се заканиха да засипят Илчовски с каузи, а острите им реакции на процедура прекратиха съвещанието, което ще продължи в петък.

Реакцията на Борисов

Ден по-късно на брифинг в централата на ГЕРБ министър председателят в оставка Бойко Борисов реагира сбито. Според Борисов обвиненията на агробизнесмена са провокирани от сполучливата работа на държавното управление. С тях съперниците му желали да затъмнят триумфите на службите в битката с контрабандата.

" Единственият метод да прикрият своята непросветеност. Закрита комисия се предава по интернет - доста ви молим. Чудесно! Не познавам Илчовски, не желая и да знам. Аз се занимавам с политика, разясня единствено политически дейности ", разяснява Борисов.

" Те видяха, че нямат стратегия. Не си направиха държавно управление. Можеха да си създадат настоящ парламент, с цел да можем и ние да внасяме документи. Знаете ли какви хубави документи можем да внесем ", продължи тематиката той.

" Всеки, който ме е атакувал, е изгубил изборите ", сподели още в типичния си жанр водачът на ГЕРБ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР