Първа копка на строежа на Контролно-информационен пункт Седемте Рилски езера

...
Първа копка на строежа на Контролно-информационен пункт Седемте Рилски езера
Коментари Харесай

Пункт за близо 600 хил. лв. ще контролира туристите до Рилските езера

Първа копка на градежа на Контролно-информационен пункт " Седемте Рилски езера " в националния парк " Рила " ще бъде направена в четвъртък от екоминистъра Емил Димитров – Ревизоро и шефа на парка Красимир Андонов, оповестиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Стойността на обекта, който ще е двуетажна сграда, без партер, със застроена повърхност от 126 кв. м и разгърната застроена повърхност 215.70 кв., е 497 381,15 лева без Данък добавена стойност. Парите са обезпечени от Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС), осведомят от ековедомството.

За реализатор на плана преди месец е определена дупнишката компания " Реал Трейдинг ". Другите двама кандидати са отстранени. Интересен подробност е, че оповестената от парка поръчка е за 470 хиляди лева без Данък добавена стойност, спечелилият е дал малко под тази цена, само че в този момент оповестената цена е с близо 30 хиляди лева по-висока.

Според обявлението пунктът би трябвало да е смесена структура – стоманобетон и дървена с двускатен покрив в стилистиката на напълно близко разположената хижа " Рилски езера ". Сградата действително ще е разграничена на две елементи с обособени входове – едната ще за информативен център на парка, а другата ще е за екипите на Планинската избавителна работа. Ще има гараж за две моторни шейни. На първия етаж ще са центърът за туристи и пространства за готвене и хранене. на втория етаж ще има общо четири спални с общо 16 кревати – по две спални за чиновниците на парка и за спасителите.

От екоминистерството изясняват, че настаняването на екипи на Планинската избавителна работа при БЧК ще обезпечи целогодишно дежурство за по-бърза и своевременна реакция при застраховане на потърпевши туристи. Също ще се подсигурява и наличието на чиновници Паркова защита и ще се основат оптимални благоприятни условия за осъществяване на интерпретативни и просветителни стратегии за посетителите и обезпечаване на тяхната сигурност, допълват от ведомството.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР