Първа благотворителна изложба в подкрепа на талантите на Община Марица

...
Първа благотворителна изложба в подкрепа на талантите на Община Марица
Коментари Харесай

Осем детски картини участват в благотворителна изложба в подкрепа на талантите на Община Марица

Първа благотворителна галерия в поддръжка на гениите на Община Марица започва с осем рисунки на деца от школата по изобразително изкуство „ Шарена палитра “ към НЧ „ Светлина – 1929 година “ в Труд. В нея се показват творбите на Габриела Гъркова, Елена Хубенова, Емануела Каракашева, Константина Хубенова, Нанси Богданова, Станислав Станчев, Теодора Узунова и Теодор Кисимов, обединени под мотото „ Община Марица – моят роден край “. 
Прочетете още
Първите две картини бяха изплатени от кмета на Община Марица и ръководителя на Общинския съвет. Творбата на 8-годишната Теодора Узунова, изобразяваща храма „ Св. Троица “ в Труд, впечатли Димитър Иванов, а рисунката „ Параклис „ Успение на Пресвета Богородица “ на Елена Хубинова завладя с самостоятелния си креативен почерк  Виолета Христодулова.    

„ Идеята е да се поддържат и разпространяват школите, в които творят деца и да им се даде пространство, в което да експонират своите творби. Това е опция подрастващите да бъдат стимулирани да разкрият своя капацитет “, разяснява заместник-кметът по обучение и опазване на здравето Анелия Симеонова. Тя посочи, че стартирането на самодейността ще даде опция да бъдат подкрепени надарени деца от общината, които се занимават с изкуство и спорт. 

Детската школа по изобразително изкуство „ Шарена палитра “ при НЧ „ Светлина – 1929 година “ в с. Труд се посещава от деца на възраст от 6 до 14 години. Техен учител е Катя Петлова, която е дълготраен детски преподавател и е приключила магистратура по изобразително изкуство в ПУ „ Паисий Хилендарски “. От 5 години тя води заниманията по изобразяване на младите гении. В нея като се изключи че творят, те се приготвят и за профилирани паралелки и гимназии по изобразително изкуство. Учениците посещават два пъти седмично занятията, което им дава опция да осъществят креативния си капацитет. Всяка година възпитаниците на Катя Петлова вземат участие в районни и национални състезания, както и в благотворителни базари. Тази година интензивно работят за идните празници на с. Труд – на 1 май и в седмицата на Св. Дух, като се приготвят и за участия в състезания, оповестени в програмата на Министерството на образованието и науката. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР