Партньорството между България и САЩ е по-силно от всякога, заяви

...
Партньорството между България и САЩ е по-силно от всякога, заяви
Коментари Харесай

Посланик Кенет Мeртeн иска да доведе Байдън в София

Партньорството сред България и Съединени американски щати е по-силно от всеки път, съобщи посланикът на Съединени американски щати в България Кенет Мъртън по време на първата си лекция у нас. Събитието беше проведено от Атлантическия клуб в България, чийто президент е някогашният външен министър Соломон Паси.

" Преди 120 години бяха открити дипломатическите връзки сред Съединени американски щати и България, кулминационната точка им пристигна чак след края на Студената война.

Със съдействието на Посолството на Съединени американски щати успяхме да създадем Атлантическия клуб в България. Вчера отбелязахме тригодишнина от новата стратегия, чиято цел е да пратим третия български астронавт в Космоса. Днес обаче сме се събрали да приказваме за бъдещето ", съобщи Паси.

Кенет Мертен прикани и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън да посети България. Той ще се опита да убеди и американските конгресмени да посетят българския парламент. Визитите от страна на американския конгрес и бизнеса в България и в българския парламент ще се усилят, увери дипломатът.



" Много одобрявам богата история на страната, която споделя историята на една земя, която се намира на кръстопътя на цивилизациите. Това е история от освобождението на задгранични нашествия, окупация и старания за интеграция със Западния свят. Съединени американски щати се гордее, че играе подкрепяща роля ", сподели Мертен.

Посланик Мертен уточни, че връзките в другите браншове сред двете страни непрекъснато се уголемяват, а също така тази година се означават 120 години дипломатически връзки сред България и Съединени американски щати.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР