Партньорът на Google — канадският технологичен конгломерат TELUS — предлага

...
Партньорът на Google — канадският технологичен конгломерат TELUS — предлага
Коментари Харесай

Партньор на Google ще плаща на родителите по $50, за да сканират лицата на децата си

Партньорът на Гугъл — канадският софтуерен конгломерат TELUS — предлага на родителите по $50 за фотоси на лицата на децата им, употребявайки реквизити във тип на шапки, слънчеви очила и други. На това  изложение на плана на компанията обърна внимание изданието 404 Media.

Документът разказва методите, които някои компании употребяват за основаване на набор от данни и артикули за машинно образование, изкуствен интелект и различаване на лица. Вместо да употребяват към този момент съществуващи изображения или да проучват събраните преди този момент материали, TELUS и Гугъл желаеха от обществеността да способства против закрепено заплащане.

Гугъл изясни събирането на данни като опит за инспекция на възрастта на потребителите. Заглавието на един от разделите от изискванията на плана се отнася до събирането на данни за формите на клепачите и цветовите тонове на кожата, както и записването на видео без тон. Друг раздел разказва събирането на “геометрия на лицето “.

TELUS ръководи телекомуникационна компания, едно от чиито подразделения предлага свои лични артикули за различаване на лица. TELUS International AI Inc. оповестява, че събира информация от името на собствен неафелиран клиент. В различен раздел в качеството на клиент е посочен Гугъл.

Инициативата приканва родителите да създадат 11 къси видеоклипа на децата си със или без атрибут. Всеки видеоклип е с дължина под 40 секунди. Общо участниците ще отделят от 30 до 45 минути за осъществяване на задачата, както следва и от описанието.

Проектът изисква видеоклиповете да включват малолетни на възраст сред 13 и 17 години. За да участвате, ще ви трябват две устройства: едното за запис на видео, а второто за връзка с членовете на екипа на TELUS по време на снимането.

При записването, детето ще би трябвало да показа и документ за идентичност. Задачата би трябвало да бъде изпълнена вкъщи или в персонално пространство, а не на публични места.

TELUS написа, че задачата на плана е да се увеличи представителността на продуктите за крайните консуматори. Партньорът на Гугъл има за цел да помогне за възстановяване на методите за засвидетелствуване, като предлага по-сигурни принадлежности за клиентите.

Гугъл удостовери, че си сътрудничи с TELUS за набиране на хора за присъединяване в изследването. Коментирайки предходен взаимен план с TELUS, IT-гигантът увери, че ползва строги ограничения за отбрана на поверителността. Те включват лимитирано време за предпазване на данните и даване на опция на всички участници да изтрият данните си когато и да е.

Гугъл сподели също, че подобряването на потребителския опит в тази област оказва помощ на по-възрастните консуматори да потвърдят възрастта си. Използването на сътрудници разрешава събиране на разнороден набор от данни и основаване на по-всеобхватни артикули.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР