В понеделник на WWDC 2024, Apple в крайна сметка потвърди

...
В понеделник на WWDC 2024, Apple в крайна сметка потвърди
Коментари Харесай

Apple няма да плаща на OpenAI за ChatGPT в iOS 18, защото „рекламата е по-ценна от парите“

В понеделник на WWDC 2024, Apple в последна сметка удостовери слуховете за евентуално партньорство с OpenAI и разгласи консолидираното на ChatGPT в iOS 18. Вече се появиха детайлности по отношение на договорката.

Според Марк Гърман от Bloomberg, „ партньорството сред Apple и OpenAI не се чака да генерира обилни доходи, най-малко не в началото “, а самият контракт не включва заплащане на пари от никоя от страните.

Всъщност Apple има вяра, че консолидираното на iOS 18 ще даде на OpenAI „ равна или по-голяма стойност “ на парите, като се има поради марката и софтуерният прогрес в стотици милиони устройства. Целта на компанията е да подписа бъдещи съглашения за систематизиране на приходите с фирмите за изкуствен интелект – при сходна договореност, Apple ще получи „ дял от ИИ сътрудниците, които монетизират резултатите в чатботовете на своите платформи “, написа Гърман.

Интеграцията на ChatGPT в iOS 18, iPadOS 18 и macOS Sequoia ще бъде налична гратис за потребителите, които изберат да се възползват от нея, а клиентите на ChatGPT Plus ще могат да влизат в своите сметки, с цел да отключат спомагателни функционалности.

Apple споделя, че новите AI функционалности ще работят за вас в приложенията, като да вземем за пример ръководство на известията, писане или обобщаване на текст в имейл (с избор на звук на съобщението) или прекачване на задания „ от приложение към приложение “ (например, можете да попитате AI ​за възпроизвеждане на подкаст, който сте изпратили в месинджър).

Компанията отбелязва, че всички дейности на AI ще бъдат обработвани локално на устройството, с цел да се резервира поверителността, само че за задачата ще е необходим чип A17 Pro или подобен от серията M.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР