Партийната структура на Възраждане във Варна е номинирала журналиста от

...
Партийната структура на Възраждане във Варна е номинирала журналиста от
Коментари Харесай

Възраждане хареса Петър Волгин за евродепутат, но разговорът с него предстои

Партийната конструкция на " Възраждане " във Варна е номинирала журналиста от БНР Петър Волгин за евродепутат.

В листата с евентуалните оферти за листата на Евроизбори 2024 е и икономическият консултант на партията Виктор Папазов, който беше измежду хората зад акцията против приемането на еврото.

" Харесахме тази концепция, проучихме тези благоприятни условия и номинирахме вашия сътрудник Петър Волгин да бъде в листата на " Възраждане " за Европейския парламент ", сподели депутатът Коста Стоянов при представянето на четири номинации.

На този стадий към момента не е ясно дали те ще са измежду формалните претенденти - листата ще се утвърди до края на април. Стоянов споделя пред Българска национална телевизия и че " с Волгин следва да се приказва " и окончателното решение ще се вземе от организационния съвет на " Възраждане ".

Всяка конструкция на партията в страната ще прави своите номинации, само че варненската организация е най-влиятелната и близка до ръководителя Костадин Костадинов. За лидер е препоръчан настоящият народен представител Станислав Стоянов, който е магистър по европейска интеграция от Великотърновския университет и от Лиежкия университет.

Възможността за политическа кариера на Волгин през " Възраждане " обаче се разяснява импровизирано от седмици. Водещият на " Политически неточно " по БНР нито е удостоверил, нито е отрекъл сходен ход.

В последното си предаване от 30 март той беше поканил като собствен събеседникпредседателя на " Възраждане " Костадин Костадинов в общ диалог с Георги Харизанов, с цел да разискват служебния кабинет и годишнината от участието на България в НАТО.

Само преди дни парламентарната група на " Възраждане " внесе план за " денонсиране на Северноатлантическия контракт " - т.е. преустановяване на участието на България в НАТО.

Волгин беше и създател на изявлението с съветския дипломат, което беше свалено след решение на Програмния съвет на БНР. Решението беше последвано от ответна мярка на генералния шеф на радиото с премахване на програмния началник.

Колкото до Виктор Папазов - това не е първото явяване на Евроизбори за някогашния изпълнителен шеф и създател на Българската фондова борса. През 2014 година той се яви на изборите като самостоятелен претендент, само че получи единствено 7 652 гласа.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР