Партията Пакистанска мюсюлманска лига на бившия пакистански премиер Наваз Шариф

...
Партията Пакистанска мюсюлманска лига на бившия пакистански премиер Наваз Шариф
Коментари Харесай

Коалиционно правителство договориха в Пакистан

Партията " Пакистанска мюсюлманска лига " на някогашния пакистански министър председател Наваз Шариф и Пакистанската национална партия на Билавал Бхуто Зардари оповестиха решението си да обединят напъните си за сформиране на държавно управление, заяви " Гардиън ".

" Като взехме поради всички условия, стигнахме до решението да се обединим. Ние се борихме на изборите един против различен, само че това беше изборно опълчване , а не идеологическо ", съобщи водачът на Пакистанската национална партия на конференция в Исламабад.

" Гардиън " отбелязва, че Шахбаз Шариф, брат на водача на Пакистанската мюсюлманска лига, ще бъде единственият претендент на обединението за министър-председател.

Миналата седмица в Пакистан се организираха парламентарни избори. Според изборните резултати нито една партия не съумя да реализира елементарното болшинство в Народното събрание, належащо за сформиране на държавно управление, само че двете партии са предпочетени в обединението.

Изборите се организираха на фона на комплицирана районна конюнктура, в това число напрежение по границите на страната.
 Няма признаци за образуване на ново държавно управление в Пакистан
Няма признаци за образуване на ново държавно управление в Пакистан

Преговорите за коалиция се проточват

Новото държавно управление на Пакистан ще би трябвало да се оправи с икономическата рецесия , ограничението на незаконната миграция и всеобщите вълнения. Населението на страната е изправено пред висока инфлация, възходящи равнища на беднотия, спиране на доставките на газ и електричество.

Пакистан от ден на ден разчита на интернационалните заеми - от МВФ, Китай, Саудитска Арабия - с цел да поддържа стопанската система си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР