Партията на Валери Симеонов - НФСБ преустановява преговорите с ВМРО

...
Партията на Валери Симеонов - НФСБ преустановява преговорите с ВМРО
Коментари Харесай

Валери Симеонов отряза ВМРО за евроизборите

Партията на Валери Симеонов - НФСБ прекратява договарянията с Вътрешна македонска революционна организация за общо явяване на европейските избори. Това се показва в декларация на НФСБ, публикувана през днешния ден.

„ В последните дни, за следващ път, станахме обект на медийни офанзиви от нашия съдружен сътрудник Вътрешна македонска революционна организация, завоалирани като подправена угриженост за бъдещето на обединението. На 18 януари 2019 година в Казанлък водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов си разреши да дава оценки на партийните позиции на своите сътрудници за избор на нов военен аероплан, които дефинира като „ несериозни “. За разлика от него, ние не дефинираме като „ лекомислен “ цялостния поврат в позицията му по същия въпрос ", се споделя в декларацията на НФСБ.

„ Коалиционните връзки изискват почитание и приемане на непознатото мнение. Каракачанов укори сътрудниците си, че „ се ослушвали “, когато решил „ да се захване “ с циганския въпрос, макар безапелационната поддръжка, изразена от Валери Симеонов в позиция по Българска национална телевизия на 17 януари. Припомняме, че Каракачанов като вицепремиер по публичния ред и сигурността, остана въздържан и безгласен при повзривоопасните спорове в Асеновград и кв. „ Шекер махала “ в Пловдив. Етническите конфликти бяха предотвратени с дейната интервенция на Валери Симеонов (тогавашен вицепремиер - не по сигурността) от локалната власт и Министерство на вътрешните работи “, се показва още в декларацията.

„ На 22 януари Вътрешна македонска революционна организация излезе с поредна декларация, с която хвърля упреци върху своите сътрудници и издига „ истински “ законодателни и управнически политики, преписани от програмата на НФСБ и Патриотичния фронт (ПФ). Странно за ръководеща партия звучат лозунги като „ български паспорти за всички българи по етнически генезис без очакване, бумащина и корупционни схеми “, когато за това дават отговор представители на Вътрешна македонска революционна организация в изпълнителната власт. По същия метод звучи и апела за „ осъществяване на проверката в инвалидните пенсии... “!? За сведение на сътрудниците ни от Вътрешна македонска революционна организация, проверката в инвалидните пенсии се „ осъществя “ към този момент 6-ти месец, посредством Наредбата за здравната експертиза, направена и прилагана с дейното присъединяване на представители на НФСБ в изпълнителната власт. Без да разясняваме останалите противоречиви текстове, общото усещане е не за декларация на съдружен сътрудник, а за манифест на дребна опозиционна партия, събираща електорат за идни избори ", се споделя в декларацията.

„ Националният изпълнителен комитет на НФСБ, прекратява договарянията с Вътрешна македонска революционна организация за общо явяване на изборите за Европейски парламент, като изисква от управлението на Вътрешна македонска революционна организация съответно пояснение за горепосочените медийни изяви ", декларират от НФСБ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР